Közélet Valentin-napi verses est Piliscséven

Valentin-napi verses est Piliscséven
Valentin nap alkalmából mindenki kiválaszthatja kedvenc szerelemről szóló versét és felolvashatja a piliscsévi könyvtárban. A szervezők minden érdeklődőt sok szeretettel várnak az eseményre!

Szőke István Atilla: Pilis-szülte törvény

Nemzeti oldali berkekben már ismerősen cseng Szőke István Atilla versíró neve. A mostani Helyi Rímek blogbejegyzésben az ő egyik költeményét mutatom be.

Kultúra A térségbe látogat a Barátok közt egykori híres alakja, R. Kárpáti Péter

A térségbe látogat a Barátok közt egykori híres alakja, R. Kárpáti Péter

Irodalmi estet tart a Művészetek Házában a Barátok közt egyik korábbi szereplője, R. Kárpáti Péter, aki a sorozatban Berényi Andrásként vált ismertté. Mindenkit szeretettel várnak az intézmény kávéházi köntösbe öltözött színháztermébe.

Kultúra Elmaradnak az ünnepségek? Emlékezz otthon a Varkapu.info-val március 15-re!

Elmaradnak az ünnepségek? Emlékezz otthon a Varkapu.info-val március 15-re!

Mivel sorban jönnek a hírek, hogy a környék megemlékezései elmaradnak az időjárás miatt, így a Varkapu.info úgy döntött, hogy egy zenés-verses cikkel segít azoknak, akik megemlékeznének és ünnepelnének a mai napon az 1848-49-es szabadságharcra és forradalomra. Ünnepeljünk együtt - otthonról!

Kultúra Három előadást tart Hobo Piliscsabán

Három előadást tart Hobo Piliscsabán

Februártól indul Földes László, azaz Hobo előadássorozata Piliscsabán, a Klarissza Házban. A településen élő művész február 14-én a Hármasoltár című műsorával lép fel, majd májusban a Viszockij Est, áprilisban pedig a József Attila Est következik.

Kultúra Jelentkezz te is a Zsámbéki-medence versmondó versenyére!

Jelentkezz te is a Zsámbéki-medence versmondó versenyére!

A Biatorbágyi Ökumenikus Művelődési Egyesület Térségi istenesvers-mondó versenyt hirdet 3. osztályos kortól korhatár nélkül a Zsámbéki-medence versbarátai számára. A találkozót november 10-én 14 órától a Biatorbágyi Faluházban tartják meg.

Andonis: A Nap kapuja

"Sorskérdésünk a népességfogyás." Ez a mondat örökre belevésődött az emlékezetembe. Évekkel ezelőtt hallottam először, mégis mit sem vesztett aktualitásából.

Zs. Dobozy Erzsébet: Ilyen a bányász élete

Talán sokan nincsenek is tisztában a pilisi szénbányák történetével, holott érdekes tudnivalókat foglal magába. Még jó magam is alig ismerem, pedig húsz esztendőm hatalom. Mostani bejegyzésünk ezt a hiányt igyekszik pótolni.

Kultúra Pilisszentiván lett a győztes csapat (+Képek)

Pilisszentiván lett a győztes csapat (+Képek)

Ezernél is több induló csapat közül Pilisszentiván nyerte meg a Mesevetélkedő Országos Döntőjét májusban. A veszprémi fordulóra az általános iskolások főképp magyar népmeséket mutattak be, emellett Benedek Elek több művét is feldolgozták.

Kultúra Már lehet nevezni a Kárpát-medencei Hazafias Versmondó Versenyre

Már lehet nevezni a Kárpát-medencei Hazafias Versmondó Versenyre

A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából, a trianoni békediktátum 92. gyászos évfordulóján ismételten, immár harmadik alkalommal rendezik meg a Kárpát-medencei Hazafias Versmondó Versenyt. A megmérettetés Budapesten lesz, nevezni a Kárpát-medence egész területéről lehet.

view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Fiat márkaszerviz Pilisszentivánon. A cég egyik fő tevékenysége a gumiabroncs és felni kereskedés.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel