Erdő-mező Megtelepedett a mocsári teknős a Pilisi Parkerdőben

Megtelepedett a mocsári teknős a Pilisi Parkerdőben
Újabb említésre méltó ökológiai eredményt hoztak a 2008 és 2010 között, a „Parkerdő természetesen” uniós természetvédelmi program keretében végzett vizes élőhelyek restaurációs munkái: idén tavasszal és a nyár első felében több erdei kistóból is mocsári teknősök egyedei kerültek elő.

Közélet Lezárták a 116-os számú utat Pilisszentlászló és Visegrád között

Lezárták a 116-os számú utat Pilisszentlászló és Visegrád között

Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, a mai szélsőséges időjárás miatt több helyen fák dőltek az útra, így Dobogókő környékén is, ahol útlezárásra kell számítani. A rendőrség tájékoztatása szerint 14 órától újabb útszakaszt zártak le, még hozzá a 1116-os számút Pilisszentlászló és Visegrád között. 

Erdő-mező Új kilátót adnak át a Prédikálószéken – Szervezett túrákkal is eljuthatunk a helyszínre

Új kilátót adnak át a Prédikálószéken – Szervezett túrákkal is eljuthatunk a helyszínre
A népszerű kirándulóhelyen, a Visegrádi-hegység 639 méter magas csúcsán a Pilisi Parkerdő Zrt. 2016 tavaszán kezdett legújabb kilátója építésébe. A parkerdőgazdaság a tervezés során különös hangsúlyt fektetett egyrészt a hely korábbi állapotának megőrzésére (a kilátópont természetes képződményét érintetlenül hagyta), másrészt az építés során a terület állat- és növényvilágának védelmére (a költési időszakban és a növények vegetációs idejében az építkezés szünetelt).

Erdő-mező Razzia az erdőben: illegális fakitermelés, tűzgyújtás figyelése

Razzia az erdőben: illegális fakitermelés, tűzgyújtás figyelése
Március 19-én fokozott közbiztonsági ellenőrzést tartott a főváros környéki erdőterületen a Pilisi Parkerdő Zrt. a Készenléti Rendőrség, a Budaörsi és a Szentendrei Rendőrkapitányság szoros közreműködésével. Az akció az illegális fakitermelés figyelemmel kísérése és a szemétlerakók felderítése mellett fokozott figyelmet fordított a tűzgyújtás, az erdőtűz esetleges gócpontjaira.

Erdő-mező Téli sportok és veszélyek az erdőben

Téli sportok és veszélyek az erdőben
Az elmúlt napok különös időjárása miatt felduzzadt a Rám-patak, és ismét veszélyessé vált a Rám-szakadék megmászása, ennek ellenére sokan indulnak neki, hogy bejárják a kedvelt útvonalat. A visegrádi sípálya kikapcsolódást nyújt az egész család számára, Dobogókőn viszont még dolgoznak a jégkár okozta nehézségek leküzdésében.

Erdő-mező Új fokozottan védett rovarfajt találtak Visegrádon

Új fokozottan védett rovarfajt találtak Visegrádon
Új fajjal gazdagodott Visegrád természeti értékeinek hosszú sora. 2014. június végén a fokozottan védett keleti rablópille néhány példányát találták meg.

Közélet Árvíz - Több komp nem közlekedik a Dunakanyarban

Árvíz - Több komp nem közlekedik a Dunakanyarban

A Duna magas vízszintje miatt hétfőtől nem közlekednek a kompok a Szob és Pilismarót, valamint a Visegrád és Nagymaros közötti szakaszon.

Közélet Feloldották az útzárat Visegrád és Pilisszentlászló között

Feloldották az útzárat Visegrád és Pilisszentlászló között

Az előre jelzett esti időpont helyett már kora délutánra megtisztította a kidőlt fáktól az utat Visegrád és Pilisszentlászló között a Magyar Közút Nonprofit Zrt., így megszűnt a teljes útzár.

view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel