Lakhatatlanná vált a kiégett rönkház Pomázon

Tűz keletkezett egy kétszintes, száznegyven négyzetméteres rönkfaházban hétfőn délután Pomázon, a Galagonya utcában - tájékoztatta portálunkat Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. (tovább…)

Feloldották a tűzgyújtási tilalmat a térségben

Az elmúlt hét csapadékos időjárása miatt megszűnt a fokozott tűzveszély a hazai erdő- és mezőgazdasági területek jelentős részén, ezért július 20-ától Budapesten és Magyarország tíz megyéjében visszavonja a hatóság a...

Felhalmozott hulladék kapott lángra Csobánkán

Felhalmozott hulladék kapott lángra vasárnapra virradóra Csobánkán, a Béke úton - tájékoztatta a Varkapu.info hírportált a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.  (tovább…)

Pomázi és szentendrei lánglovagok oltották a budakalászi tüzet

Kigyulladt egy huszonnégy négyzetméteres melléképület szerda délután Budakalászon, a Berdó utcában - tájékoztatta a Varkapu.info hírportált a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. (tovább…)

Tűz ütött ki egy zsámbéki garázsban

Tűz ütött ki egy zsámbéki garázsban, a lánglovagok a Bicskei utcában oltják a lángokat - tájékoztat a Katasztrófavédelem. (tovább…)

Rosszul indult a hét Vörösváron: így mentettek a helyi tűzoltók

Rosszul indult a hét Pilisvörösváron, ami rengeteg munkát adott a helyi tűzoltóknak: egy napon belül kigyulladt autóhoz és ütközéses balesethez is riasztották őket.  (tovább…)

Tűz ütött ki egy ürömi házban

Egy lakóház tetőszerkezetében ütött ki tűz Ürömön, a Kőhegy utcában - tájékoztat a Katasztrófavédelem. (tovább…)

Jövő évtől országszerte tilos az avarégetés

Jövő évtől tilos az avar és a kerti hulladék égetése. Az ezzel összefüggő, az agrárminiszter által benyújtott, a környezet védelmének általános szabályairól szóló törvény és a természet védelméről szóló törvény...

Nádas tűz Pilisvörösváron

Ég a nádas Pilisvörösváron, az iparterület és Bányatelep magasságában. Az eset nem egyedi: az itt lakók minden évben tapasztalják, legutóbb március közepén kellett vonulniuk hasonló esethez a pilisvörösvári tűzoltóknak.  (tovább…)

Pest megyében is tűzgyújtási tilalmat rendeltek el

2020. április 3-tól – a fokozott tűzveszély miatt – hét megyében életbe lép a tűzgyújtási tilalom. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a lakosság figyelmét, hogy legyenek fokozottan körültekintőek, Magyarországon...