Templomok felújítását támogatják Komárom-Esztergom megyében

A templomfelújítási támogatásokból jut azoknak is, akik már hozzáláttak ahhoz, de azoknak is, akik most kezdik a templomok szépítését - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken...

Adománygyűjtést szerveznek a pilisszántói templom felújítására

A Pilisszántói Plébániatemplom tetőszerkezetét jelenleg pályázati támogatásból és egyházmegyei finanszírozásból újítják fel. Az önkormányzat azonban helyi összefogásra is felhívja a figyelmet: a templom tornyának megújulásáért adománygyűjtést szerveznek. (tovább…)

A világon egyedülálló megoldással újítják fel az Esztergomi bazilikát

2023-ra teljesen megújul Magyarország legnagyobb temploma, az esztergomi Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert-főszékesegyház. A felújítási munkálatok fél évvel ezelőtt kezdődtek a Belvárosi Építő Kft. kivitelezésében, az állványozási feladatokban együttműködve a Térállvány...

Végső búcsú Kiss Csabától, a solymári plébánostól

Március 4-én, csütörtökön 10 órakor mutatnak be szentmisét a február 16-án elhunyt Kiss Csaba lelki üdvösségéért a solymári római katolikus plébániatemplomban. (tovább…)

Elhunyt Kiss Csaba plébános

Elhunyt Solymár plébánosa. A 40 éves Kiss Csaba több Budapest környéki településen is szolgált, az atya súlyos betegséggel küzdött. (tovább…)

Megújulhat Nagykovácsi katolikus temploma

Nagykovácsi katolikus temploma 275 éves lesz. Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár járt a településen, hogy a katolikus templom felújításának és bővítésének lehetőségeiről egyeztessen Kiszelné Mohos Katalin polgármester...

Megújult Pilisszentlélek katolikus temploma

Ünnepi misén adták át szombaton a háromszáz fős szlovák nemzetiségű Pilisszentlélek teljesen felújított katolikus templomát, amely 1857-ben épült. (tovább…)

Evangélikus templom épülhet Piliscsabán

A Széchenyi István utca és a Szent László király utca sarkán hamarosan evangélikus templom épül Piliscsabán - írja Farkas András közösségi oldalán.  (tovább…)

Kerékpáros zarándokút épül Komárom-Esztergom megyében

Megkezdődött a SacraVelo kerékpáros zarándokút-hálózat Komárom-Esztergom megyei szakaszának kiépítése, a 241 kilométeres nyomvonal 38 települést érint - tájékoztatta a megyei közgyűlés elnöke az MTI-t. (tovább…)

Korlátozottan, de megnyitják a templomokat Vörösváron

"A világjárványra való tekintettel március 17-től templomaink zárva tartanak és a nyilvános liturgikus események továbbra is szünetelnek, azonban a szent három napra és húsvét vasárnapra megnyitjuk templomainkat a kedves hívek...