Csütörtöktől tüdőszűrés lesz Pilisvörösváron

08:58 | 2022 01. 04.

Kategóriák: Al kiemelt, Egészség

2022. január 6. és január 21. között a városi díszteremben tüdőszűrést tartanak – tájékoztat Pilisvörösvár Város Önkormányzata.

Az egészségügyi szűrés helyszíne a Járási Hivatal udvaráról és a Puskin utcai parkolóból közelíthető meg.

A szűrés időpontjai:

2022. január 6. – 2022. január 21.

  • hétfőn és szerdán: 12-18 óráig
  • kedden, csütörtökön és pénteken: 8-14 óráig

A tüdőszűrésen a 40 év feletti lakosok díjmentesen vehetnek részt, erre évente egy alkalommal van lehetőség, aki ennél fiatalabb, illetve munkahelyi alkalmassági miatt végeztetné el a vizsgálatot, annak ez 1.700 forintba kerül, amely az országosan meghatározott díj – hívja fel a figyelmet a település honlapja

A 14-18 év közötti gyermekek szűrése ugyancsak ingyenesen zajlik, de beutaló, valamint szülői beleegyező nyilatkozat bemutatása mellett nyílik erre lehetőség. A törvényi kötelezetteknek, illetve a 18 évnél idősebbeknek – akiknek az oktatási törvény ezt előírja – szintén nem kell fizetniük.

A vizsgálatra érkezők vigyék magukkal

  • a személyi igazolványukat, illetve
  • TB-kártyájukat.

Kérjük, csak akkor vegyenek részt a tüdőszűrésen, ha egészségesek, illetve szíveskedjenek betartani az egészségügyi biztonsági előírásokat, azaz sorbanállásnál tartsák a másfél méteres távolságot és viseljenek maszkot!

Amennyiben a járványhelyzet indokolja és a központi intézkedések előírják, a kiírt tüdőszűrés elmaradhat vagy későbbre tolódhat. Kérjük, hogy folyamatosan kísérjék figyelemmel ezzel kapcsolatos tájékoztatóinkat!

 

Címkék: , ,