A felmondások oka anyagi természetű – Reagál a vörösvári rendelőintézet igazgatója

12:07 | 2020 06. 15.

Kategóriák: Al kiemelt, Egészség

Ahogy arról tájékoztattuk Olvasóinkat, a hétvégén került fel a közösségi oldalakra egy közlemény, miszerint több orvos is kénytelen távozni a pilisvörösvári rendelőintézetből. A bejegyzés szerint ennek oka, hogy az intézetvezető “lehetetlenné tette az orvosok számára a további együttműködést”. A vádakra vasárnap dr. Fetter Ádám polgármester is reagált, hétfő délelőtt pedig kikerült dr. Kóti Tamás igazgató közleménye is a témában, mely szerint a felmondások anyagi természetű okokra vezethetők vissza. 

A Varkapu.info változtatás nélkül közölte le mindkét fél álláspontját, mely ITT érhető el>>>

Íme, a rendelőintézet igazgatójának közleménye az ügyben:

Kedves Betegeink! Tisztelt Pilisvörösváriak!

Június 14-én, vasárnap dr. Szabó Szilvia által közzétett közleményben leírtakra a teljes körű tájékoztatás érdekében szeretnék reagálni.

A felmondások OKA ANYAGI TERMÉSZETŰ, többször is egyeztettünk, de nem sikerült megállapodni. Nem járultam hozzá olyan rendelési órák kifizetéséhez, melyet saját döntésük alapján nem tartottak meg a járványügyi helyzetre hivatkozva. Hangsúlyozom, minden megtartott rendelést az ellátott betegek számától függetlenül a Rendelőintézet kifizet, mert a készenlét is orvosi munka, és ezt anyagilag is el kell ismerni. A Szakrendelő többi, 37 orvosát is érintette a járványhelyzet miatt megváltozott munkarend és egészségügyi finanszírozás, számukra nem okozott gondot az új helyzet megértése és elfogadása. Nagyon nehéz helyzetben kerültem az intézet élére, de kifejezetten megértő és kollegiális viszony alakult ki rövid idő alatt a Rendelőintézet legtöbb dolgozójával.
A most felmondott kollégák (egy kivétellel) egy cégben dolgoznak, felmondásukat vezetőjük dr. Balogh Gyula közölte velem, egyoldalúan. A felmondott kollégák az ő beosztottjai.

Mindenkit szeretnék megnyugtatni, hogy a RENDELÉSEK NEM SZŰNNEK MEG, az új szemész orvos és az új pszichiáter már munkába állt, a kardiológiai rendelést is meg fogjuk oldani. Itt is tájékoztatom Önöket, hogy két új nőgyógyász is munkába állt az elmúlt hetekben, mellyel hosszú idő óta tartó szülész-nőgyógyász orvos hiányt (és 3 hónapos várólistákat) sikerült megoldani.

Még néhány szó a Szakrendelőben történt változásokról. Talán már tapasztalták, hogy a betegirányítását könnyebb elérni, hiszen egy új munkaállomást alakítottunk ki, mely csak a telefonos érdeklődőket szolgálja ki. Azt is tapasztalhatták az elmúlt hónapokban, hogy a rendelőben a járványügyi előírásokat különösebb fennakadások nélkül tudtuk teljesíteni, munkatársainkat is meg tudtuk védeni a koronavírus fertőzéstől. Koronavírus szűrővizsgálatot is biztosítottunk minden érdeklődőnek. Most, hogy a normál rendelési menetrend visszaáll, megújult erővel igyekszünk az elmaradt ellátásokat pótolni. Több újítást is tervezünk, melyek a komfortosabb betegellátást és az egészségmegőrzést fogják szolgálni, erről is időben fogunk minden érdeklődőt tájékoztatni.
Elindítottuk a Facebook oldalunkat is a széleskörű tájékoztatás érdekében.

Köszönöm megértésüket, mindenkinek jó egészséget kívánok, továbbra is szeretettel várjuk betegeinket!

dr. Kóti Tamás
Pilisvörösvári Rendelőintézet igazgatója

Címkék: , , , ,