Koronavírus: változások a pilisvörösvári Szakorvosi Rendelőben

09:56 | 2020 05. 12.

Kategóriák: Al kiemelt, Egészség

A nem sürgős ellátást igénylő esetek kapcsán változások történtek a pilisvörösvári Szakorvosi Rendelőben – tájékoztat a városvezetés.

A járóbeteg-szakellátást kizárólag telefonon, előre egyeztetett időpontban lehet igénybe venni, az együtt várakozók számának minimalizálása érdekében. A földszinti betegirányító telefonszáma: 06 26/330-422 /10-es mellék, hétköznap 7:00-19:00 óra között hívható. Ha a kezelő foglalt, kérjük türelmüket! A szakellátók csak 4 beteget fogadhatnak 1 óra alatt. Bejelentkezés nélkül kérjük, senki ne menjen semmilyen szakellátásra!

A szakorvosi rendelő épületébe érkező betegeket egy ápoló fogadja, aki testhőmérsékletet mér non-kontakt hőmérővel, valamint kikérdezi a belépő embereket a koronavírus – fertőzöttség kockázatára vonatkozóan.

Az épületbe csak védőmaszkban lehet belépni, valamint kötelezően kézfertőtlenítést is kell végezni.

A földszinten balra lévő labor, illetve jobbra lévő sebészet és röntgen ajtaja előtt egyszerre maximum oldalanként 5 beteg várakozhat. Az emeleti szakorvosi rendelések is előjegyzés alapján működnek. A várakozási idő alatt kérjük tartsák egymástól a 1,5-2 méteres védőtávolságot. Kérjük, aki a veszélyeztett csoportba tartozik (pl. várandós), laborvizsgálatra is csak előzetesen egyeztetett időpontban érkezzen!

Az ún. “magas kockázatú ellátások” (pl.: fül-orr-gégészet) esetében előzetes Covid-19 szűrés eredményének bemutatása is szükséges, az ajánlások szerint, ha lehet, ott végeztessék el a szűrővizsgálatot, ahol a szakorvosi ellátást igénybe kívánják venni. A pilisvörösvári Szakorvosi Rendelőintézet felkészült erre az igényre a laboron keresztül előre egyeztetett időpontban.

 

Címkék: , , ,