Piliscsabán és Pilisszántón is véradást szerveznek

09:50 | 2024 07. 04.

Kategóriák: Egészség

Nyáron is fontos, hogy elég sokan adjanak vért, hiszen a véradás életet ment. Júliusban Piliscsabán és Pilisszántón lesz lehetőségünk a segítségnyújtásra.

Július 16-án, kedden 13:00-19:00 óra között Piliscsabán, a Klarissza Házban (Templom tér 9.) várják a segíteni vágyókat. Július 17-én, szerdán pedig a pilisszántói Baross-Házban (Kossuth Lajos utca 88.) lesz lehetőség vért adni 15 és 18 óra között. 

“Adj vért és ments meg három életet!”

A levett vérből vörösvérsejt-koncentrátum, plazmakészítmények és vérlemezke-koncentrátum készül, így egy egység teljes vér 3 beteg életén segíthet.

A véradás menete:

Ön megadja személyi adatait a nyilvántartáshoz, kitölt egy kérdőívet egészségügyi állapotáról. Az adatfelvételhez a személyi igazolványra, lakcím- és TAJ kártyára feltétlenül szükség van. (Figyelem! Csak az eredeti TAJ-kártya fogadható el, fénymásolat nem!) Külföldi állampolgár esetén útlevél és magyar TAJ kártya szükséges (Figyelem! Csak az eredeti TAJ-kártya fogadható el, fénymásolat nem!).

Elfogyaszt egy-két pohár folyadékot, hogy a leadandó folyadékot előre pótolja szervezetében. Laboratóriumi és orvosi kivizsgálás következik. Kényelmesen elhelyezkedik a vérvételi ágyon. A steril vérvételi zsákba 5 perc alatt leveszik a vért. Még 5 perc pihenő!

Címkék: , ,