Változnak a fogászati körzetek Pilisvörösváron

08:41 | 2020 07. 29.

Kategóriák: Al kiemelt, Egészség

Szeptembertől változnak a fogászati körzetek Pilisvörösváron – tájékoztat az Önkormányzat.

2017-ben az addigi három vegyes praxisú fogorvosi körzetből két nagy vegyes körzetet alakítottak ki, így megemelkedett az ellátottak száma. A Képviselő-testület ezért havonta praxishozzájárulást hagyott jóvá a város biztonságos fogászati ellátásáért mind az I., mind a II. fogorvosi körzetet ellátó fogorvosnak.

Jelen tényállás szerint az I. Praxist működtető DentoGál Kft. ügyvezetője kérelmezte, hogy az Önkormányzat az I. Körzetet ossza ketté, és így egy új fogorvosi körzetet alakítson ki. Mivel az I. vegyes praxisú körzet lakosságszámát legalább két 3600 fős körzetre tudják osztani, az Önkormányzat 2020. szeotember 1-jei hatállyal egészségügyi ellátási szerződést köt a Tuberculum Carabelli Kft.-vel az új III. fogorvosi körzet kialakítása miatt. Az I. fogorvosi körzet lakosságszáma a felére csökken, így a havi praxishozzájárulás a továbbiakban már nem kerül folyósításra az I. körzetet ellátó fogorvosnak.

A harmadik körzet kialakítása miatt könnyebben megoldható a a fogorvosok helyettesítése, szabadságolása, valamint a város lakóinak várakozási ideje csökken.

  • I. Körzet Dr. Göndöcs Nóra (DentoGál Kft.) Szakorvosi Rendelőintézet Fő utca 130/a
  • II. Körzet Dr. Kövesdi Katalin Fő utca 69/a
  • III. Körzet: Dr. Jászfalussy Szilvia Mónika (Tuberculum Carabelli Kft.) Szakorvosi Rendelőintézet Fő utca 130/a

Utca szerinti beosztás itt érhető el (szeptember 1-től érvényes)>>>

Címkék: , , , ,