Öltözködési stílusok férfiaknak: mik az elegancia alapszabályai?

08:27 | 2022 01. 13.

Kategóriák: Egyéb

A mai világban egy férfi gardróbjából sem hiányozhat legalább egy öltöny. Szerencsére egyre több olyan munkahely van, ahol néhány munkakör megkövetelik azt, hogy egy férfi elegánsan öltözzen fel, de azért is jó, ha lapul a szekrényben egy szép öltöny, mert a magánéletben is adódhat olyan esemény, amire már illik kiöltözni. Azoknak, akik nem hordanak rendszeresen öltönyt, nem egyértelmű az, mire kell figyelni akkor, amikor az inget, a nyakkendőt, és persze magát az öltönyt válogatjuk össze. Ahhoz, hogy a férfiak megjelenése igazán stílusos legyen, követni kell a trendeket, és persze tisztába kell lenni néhány alapvető aranyszabállyal is, különben az összkép nem lesz az igazi!

Tényleg sok múlik azon, hogy jól párosítsuk össze az inget a nyakkendővel és az öltönnyel? Bizony igen, a szakavatott szemek azonnal kiszúrják az öltözködési bakikat! Több aranyszabályuk van a férfias öltözködési stílusoknak. Az egyik legfontosabb tanács, amit öltöny vásárlás előtt tudni érdemes az, hogy jól kell színt és persze méretet is választani! Nem csak fekete és fehér színben lehet már manapság gondolkodni, hiszen a szürke, és a sötét kék színek is kimondottan divatos árnyalatnak tekinthetők. A méret tekintetében kerülni kell a túl bő és persze a túl szűk zakót és nadrágot, egy öltöny akkor áll jól a viselőjének, ha tökéletesen illeszkedik az alakjára!

Az elegancia egyik alapszabályának tekinthető még az is az öltözködési stílusoknál a férfiak körében, hogy mindig az öltönyhöz válasszanak inget. Kerüljék a mintákat egy ing esetében, és sötét öltönyhöz mindig inkább a világos színekben gondolkodjanak. Lényeges az összkép tekintetében természetesen a nyakkendő kérdése is, elegánsabb alkalmakra az egyszerűbb, konzervatívabb színek között nézelődjenek, hétköznapokban azonban elő lehet venni a mintás darabokat is. Ne feledkezzenek meg az urak soha a kiegészítőkről sem, hiszen egy öltönyhöz korántsem mindegy az, hogy milyen cipőt választanak, és ha övvel akarják hordani a nadrágot, érdemes olyat viselni, ami harmonizál a cipő színével.

A fenti linken található oldal minden férfinek a segítségére lesz! Legyen szó kezdő, vagy épp rutinos öltönyviselőkről, az Elite Fashion webáruházában mindenki megtalálhatja majd azt, ami neki a legjobban tetszik. Akik tudják a pontos méreteiket, azok otthonról is intézhetik online a vásárlást, ám arra is van lehetőség, hogy személyesen keressék fel az urak a Budapesten található három üzletük egyikét, ahol próbálásra is alkalom nyílik. Az oldalon egy külön blog részleg is található, itt sok hasznos tanácsot lehet olvasnia az uraknak a férfi elegancia témában, így,ha egy kicsit is érdekli önt, milyen alapszabályai vannak az öltönyviselésének, ez az oldal remek választás lesz!