Bunkertúra, a Jági-tó lakói – Erdei programok júniusban

13:14 | 2021 05. 31.

Kategóriák: Erdő-mező, Fő kiemelt, Gyereksarok

A természetjárók már megszokhatták, hogy a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság minden hónapban színes programokat szervez, hogy szakértők segítségével fedezhessük fel a körülöttünk lévő világot. Természetesen ez így lesz júniusban is: Esztergomban bunkertúrával, Pilisszentivánon esti sétával várnak Titeket!

Bunkertúra Esztergomban

A felhagyott szovjet katonai lőtéren tehettek könnyű sétát június 5-én. Az út során felmehettek a Kis-Strázsa-hegy kilátótornyába, melyet cirill betűs graffitik díszítenek, megnézhetitek a VII. számú hadifogoly temetőt, és egy földalatti betonbunkerbe is lehetőség lesz bekukkantani. 

A helyszín ma a Duna-Ipoly Nemzeti Park része, a lőtér fokozottan védett terület, ezért csak vezetővel látogatható. A katonai emlékek mellett megismerkedhettek a terület természeti értékeivel is.

A kb. 3 órás, 3 km-es túrán csak 5 éves kor felett lehet résztvenni! Minimum 8 fő jelentkezése esetén indul a program, előzetes bejelentkezés szükséges!

Találkozó június 5-én, 9.45-kor Esztergomban, a Strázsa-hegyen, a Kökörcsin Ház parkolójában. 

Részvételi díj:

  • Teljes árú: 1700,- Ft,
  • kedvezményes (diák, nyugdíjas, pedagógus) 1000,- Ft

Információ, jelentkezés:

  • dr. Jankainé Németh Szilvia
  • nemethsz@dinpi.hu
  • 30/663-4614

Az esti erdő meséi – Családi túra Pilisszentivánon

A túra nyomvonalán a nemzeti park munkatársai több állomást alakítanak ki, melyek mindegyike az esti erdő különleges világából tár fel egy-egy érdekes részletet. A résztvevők megismerkedhetnek az erdei állatok világával, az éjszaka lepkéivel és a Jági-tó lakóinak rejtett életével, ráadásul az élőlények UV fény alatt is láthatók lesznek.

Június 19-én, 20 órakor várja Tóthné Becsei Katalin (pilisilen@dinpi.hu, +36 30 511 1802) az érdeklődőket Pilisszentivánon, a Villa Negra előtt.

Jegyvásárlás kizárólag online történik az alábbi linken. Helyszíni jegyvásárlásra nincs lehetőség!

Részvételi díj:

  • Teljes árú: 2300,- Ft,
  • kedvezményes (diák, nyugdíjas, pedagógus) 1600,- Ft

Fontos információk!

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság bemutatóhelyein és programjain kizárólag védettségi igazolvánnyal lehetséges a részvétel! Ennek a meglétét és érvényességét a helyszínen ellenőrzik. A programon az igazolvánnyal rendelkezők mellett – a védettségi igazolvánnyal nem rendelkező – kiskorú hozzátartozók is részt vehetnek.

 

Címkék: , , , , , , , ,