Lombkoronaház, sziklamászó torony – Turisztikai fejlesztések indulnak

11:40 | 2024 05. 23.

Kategóriák: Al kiemelt, Erdő-mező

Félmilliárd forint értékű turisztikai fejlesztések kezdődnek Komárom-Esztergom vármegyében, négy Duna menti településen, Lábatlanon, Péliföldszentkereszten, Piliscséven és Tokodon – közölte a vármegyei közgyűlés elnöke az MTI-vel.

Popovics György (Fidesz-KDNP) kiemelte, hogy a térség számos érdekességet kínál a bakancsos, a kerékpáros és a szakrális turizmus számára, ezeket egymásra épülő fejlesztésekkel kívánják bemutatni.

Lábatlanon két lombkorona házat alakítanak ki az emlősök élővilágának bemutatására, illetve természettudományos kísérleti foglalkozások, interaktív élményórák megtartására. Készül egy 4D-s mozi is, amely a környezettudatosság fejlesztéséhez kínál élményalapú, modern attrakciót.

A péliföldszentkereszti Szalézi Lelkigyakorlatos Ház meglévő látogatóközpontjának szolgáltatásaihoz kapcsolódva egy különleges, sas formájú sziklamászó tornyot építenek.

Piliscséven egy régi présház épülete újul meg, amely ökoturisztikai találkozó pontként funkcionál majd, a természetjárók új generációjának kinevelése érdekében – ismertette a vármegyei közgyűlés elnöke.

Tokodon ökoturisztikai találkozó pontot alakítanak ki, ahonnan indulva három különböző tanösvény járható be.

Popovics György elmondta, hogy az érintett települések fejlesztései a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz európai uniós támogatásának felhasználásával valósulnak meg.

(MTI)

Címkék: , ,