Megtisztult a Pilisvörösvár és Solymár közötti kiserdő (+KÉPEK)

07:23 | 2017 09. 17.

Kategóriák: Erdő-mező

Ahogy arról korábban tájékoztattuk olvasóinkat, szeptember közepén TeSzedd! önkéntes hulladékgyűjtési akciók zajlanak hazánkban. 

 Ennek kapcsán pedig Pilisvörösvár Önkormányzata, Solymár Önkormányzata és a Szebb Környezetünkért Egyesület összefogásával a környék egyik legelhanyagoltabb területe is megtisztult. 
 
Számos olvasói fotót kaptunk korábban a Solymár és Pilisvörösvár között található erdei út állapotáról, amiken jól látszik, hogy az arra közlekedők nap mint nap óriási szemétkupacokat kénytelenek kerülgetni. Többek között autóalkatrészeket, veszélyes hulladékokokat, üvegeket dobnak le a területre, legutóbb pedig egy félig szétszedett kanapé került az út szélére, de minden napos látvány a sárban úszkáló gumiabroncs és a műanyag játék fűnyíró is.
 
Bár a helyiek pontosan tudják, hogy milyen állapotok uralkodnak a kiserdőben, íme, egy pár korábbi fotó azoknak, akik nem jártak még az összekötő úton:
 
Tavasszal Szemán Tommy olvasónk küldött fotót a szeméttengerről…
…de az alábbi fotón is jól látszik, hogy a patak vizében monitorok úszkálnak:
Azonban ebben a látványban már nem kell részesülnie annak, aki a jövőben a kiserdőt választja áthaladásra. A TeSzedd! akción belül ugyanis a solymári és a pilisvörösvári önkormányzat összefogásával megtisztult a terület. A szennyvíz telep felőli oldalon, illetve az út közepe táján is táblákat helyeztek ki “szemét lerakása hatóságilag tilos”, illetve “kamerával megfigyelt terület” felirattal. Kérdés persze az, hogy ez mennyi ideig fogja megakadályozni azokat, akik ide hordják az otthoni feleslegüket. Minden esetre köszönet illeti azokat, akik részt vettek az akcióban, reméljük még sokáig marad tiszta a terület!
 
Köszönjük az alábbi fotókat olvasónknak!
 
 
 
 

 

(Varkapu.info)

Címkék: , , , , , , ,