Pilisi Parkerdő: korlátozások a járvány elleni védekezés érdekében

11:39 | 2020 03. 19.

Kategóriák: Erdő-mező

A járvány elleni védekezés keretében, a Kormány által kihirdetett vészhelyzeti rendelkezéseknek megfelelően az állami erdőgazdaságok 2020. március 17-től szüneteltetik az erdei kisvasutak, erdei szálláshelyek, erdészeti erdei iskolák működtetését, valamint átmenetileg bezárják a közjóléti turisztikai központokat, erdei múzeumokat és kiállításokat.

Az erdő látogatása – amíg Magyarország Kormánya ettől eltérően nem rendelkezik – továbbra is lehetséges. A parkerdők, nyitott arborétumok, tanösvények, turistautak továbbra is látogathatóak, azonban ebben az esetben is kerülni kell a csoportosulást, és fokozottan figyelni a járványügyi intézkedések betartására.

A járvány elleni védekezés szabályainak megfelelően a Pilisi Parkerdő Zrt. az alábbiakról tájékoztatja látogatóit és vendégeit:

  • A Pilisi Parkerdő működését ügyeleti rendszerre állítja át. Erdészeteinknél és az erdőgazdaság központjában csak az ügyrendek zavartalan lefolytatását biztosító alkalmazottak végeznek munkát. 60 év feletti, valamint személyes irodai jelenlétet nem igénylő alkalmazottaink számára az otthoni munkavégzés feltételeit biztosítjuk.
  • Javasoljuk, hogy ügyfeleink elektronikusan és telefonon intézzék ügyeiket, a személyes egyeztetések alkalmait csökkentsük.
  • A Pilisi Parkerdő pénztárai egységesen, csak hétfőnként 8 és 11 óra között tartanak nyitva. Kérjük ügyfeleinket, hogy a pénzforgalommal járó ügyintézésnél a banki utalást, illetve a bankkártyás fizetést alkalmazzák.
  • A Pilisi Parkerdő erdei iskolái (Visegrád, Mogyoró-hegy; Hármashatár-hegy; Budakeszi Vadaspark), valamint a kezelésében lévő turistaházak a járványügyi helyzetre tekintettel a mai nappal bezárnak. Szinten bezár és nem fogad látogatókat a Visegrádi Fellegvár.
  • A közeljövőben az erdőgazdaság területén tartandó események rendezvénykérelmeivel kapcsolatban Társaságunk a vonatkozó kormányrendeletekben megfogalmazott feltételek alapján nem ad erdőgazdálkodói hozzájárulást.
  • A járványt megelőző intézkedések nem érintik az állami erdőgazdaságok erdősítési és termelési üzletágait, az Országfásítási Programban végzett tevékenységüket.

Pilisi Parkerdő Zrt.

Címkék: , , , , ,