Események betöltése

« All Események

  • Ez az event elmúlt.

Napforduló Ünnep Pilisszentivánon

június 18.

Pilisszentiván legnagyobb rendezvénye, a Napforduló Fesztivál minden évben színvonalas programokkal várja a helyieket és a környéken élőket. A koronavírus járvány miatt azonban tavaly elmaradt a rendezvény, idén pedig egy korlátozottabb, visszafogottabb esemény formájában szervezik meg.

“A  járvány tavasszal nehezen adta alább, így a nagyszabású fesztiválhangulatról le kellett mondanunk. Tudjuk, hogy a közös élmények pótolhatatlanok, de az egészség, a lakosság biztonsága mindennél fontosabb” – áll Pilisszentiván önkormányzati oldalán.

A napforduló hagyományát ezért idén nem fesztivál, hanem egy ünnep keretében szervezik meg. Az önkormányzati közlemény szerint ez a döntés azért is született meg, mert nem szeretnénk megosztani a lakosságot, hiszen sokan rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, de ugyanígy jelentős azoknak a száma is, akik nem. 

Milyen is lesz idén a rendezvény?

A Napforduló Ünnep idén a Tó körüli sétányon kap helyet. A község ezen természeti kincse olyan optimális rendezvény-környezetet biztosít, ahol biztonságban, meghitt környezetben ünnepelhetnek a helyiek.

Ebben az évben a napkerék ugyan nem gördül le a Kucmag rétre, de aki körbejárja a tavat, akár saját napkereket is készíthet majd. 

Program:

2021. június 18. 17:00-22:00

  • 17:00-20:00 – Készíts saját napkerék-koszorút! Végy két karikát, fűzd rá a szalagot, néhány aranyló napraforgó, mire körbeérsz, kész a koszorúd!
  • 17:00-22:00 – Két világ között – fáklyás gyermekrajz kiállítás – a szentiváni gyerekek idei alkotásai a mese és a valóság, a fény és a sötétség, az elmúlás és az újjászületés témáját járják körbe.
  • 19:00-20:50 és 21:30-22:00 – Zenés vacsora a Csali Csárda előtt – Sax Norbert és Wieszt Árpád harmónika, Zwickl Márton dob
  • 21:00 – Szent Iván-i tűz a tó tükrén – Lévai Tímea és Poppre Ádám, ének és gitár

Részletek

Dátum:
június 18.
Esemény Tags:
, ,

Szervező

Pilisszentiván Község Önkormányzat
Telefon:
26/367-322
E-mail:
hivatal@pilisszentivan.hu
Honlap:
https://pilisszentivan.hu/