Bölcsődét adtak át Pátyon

13:05 | 2021 02. 24.

Kategóriák: Gyereksarok

 Székely László polgármester, Menczer Tamás a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkárának, valamint Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselőnek a részvételével megnyitotta a tavaly épült Dédelgető Bölcsődét. A járványhelyzet miatt az ünnepélyes megnyitón csak korlátozott számban vehettek részt a meghívottak.

Az elmúlt évben a Pénzügyminisztérium pályázatának segítségével épült két csoportos bölcsőde további két csoporttal bővíthető a jövőben. A bölcsőde március 1-én, hétfőn nyitja meg kapuit. 

Székely László beszédében felidézte, hogy pontosan ugyanazon a helyen 25 éve zárt be a településen korábban évtizedekig működő bölcsőde, majd köszönetet mondott a Magyar Kormány családokat és a gyermeknevelést támogató politikájáért.

Menczer Tamás örömtelinek nevezte, hogy a múlt heti Biatorbágyi óvoda avatás után Pátyon bölcsödét adhatnak át, ami azt is mutatja, hogy a családok gyarapodnak egyre több gyermek születik. Hozzátette: a kormányzat igyekszik segíteni és támogatást nyújtani a családoknak abban, hogy a kívánt és tervezett gyermekek meg tudjanak születni.

Csenger-Zalán Zsolt, országgyűlési képviselő jelkép értékűnek nevezte, hogy míg 25 éve be kellett zárni, addig most nyitni kell a bölcsődéket a növekedő gyermek születésszámok miatt. A képviselő úr ezek után Páty Község Önkormányzatának is megköszönte, hogy két óvoda felújítás és építés után egy bölcsőde megépítésébe is belefogott.

(paty.hu)

Címkék: , ,