Óvodai felvételi időszak kicsit másképp Pilisvörösváron

09:48 | 2020 04. 02.

Kategóriák: Gyereksarok

Az óvodai felvétel eljárásával kapcsolatosan tájékoztatom Önöket arról, hogy a köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (továbbiakban: Nkt.) 8. § (2) bekezdése szerint a gyermeknek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson kell részt vennie.

A járványügyi veszélyhelyzet miatt az óvodai jelentkezés rendje a szokásostól eltérő:

A 7/2020. (III.25.) EMMI határozat alapján az idei óvodai beiratkozás az alábbi módon történik:

  • Ha a szülő nem a kötelező felvételt biztosító óvodába szeretné gyermekét beíratni, akkor az általa választott óvoda vezetőjének e-mailben jelezze szándékát (szándéknyilatkozat) 2020. április 17-ig.
  • A kötelező felvételt biztosító óvoda 2020. április 21-ig hivatalból felveszi azokat a körzetes óvodaköteles gyermekeket, akikről nem kap értesítést, hogy más óvoda felvette.
  • Szabad férőhely megléte esetén azon gyermekek felvételéről, akiknek szülei jelezték 2020. április 17-ig, hogy a nem kötelező felvételt biztosító óvodába szeretnék gyermeküket beíratni, 2020. április 30-ig dönt az óvodavezető.
  • Az óvodai felvételről az óvodavezető írásban tájékoztatja a szülőt.

A beiratkozáshoz szükséges kitöltött dokumentumok átadására a szülőknek a gyermek első óvodai nevelésének napján lesz lehetősége.

Az óvodák tájékoztatója a beiratkozásról és a jelentkezési lap ITT érhető el>>>

(pilisvorosvar.hu)

Címkék: , , ,