Solymáron nyári gokartozással jutalmazzák a legjobb tanulókat

14:21 | 2020 03. 26.

Kategóriák: Gyereksarok

Aki most jól tanul, a tanév végét követően környezettudatos gokartokban mérheti össze a vezetési tudását a társaival – írja a HVG.

Mostanság minden kisgyermekes otthonban szinte csak úgy repkednek a napi leckét felsoroló e-mailek és egymást érik a tanulók online oktatási órái. A koronavírus következtében a távoktatás napok alatt sokkal többet fejlődött Magyarországon, mint előtte hosszú évek alatt, az új feladatok azonban komoly kihívások elé állítják a gyerekeket, a szülőket és a tanárokat is.

Az iskolások sok helyen annyi leckét kapnak, hogy reggeltől estig tanulnak, a szülőknek pedig gondoskodniuk kell arról, hogy a kezdeti lelkesedés a későbbiekben se lankadjon. Ebben nyújthat némi segítséget egy most indult solymári kezdeményezés, amelynek lényege, hogy az otthoni karanténban jól teljesítő tanulók a tanév végén ajándék gokartozásban vehetnek részt.

A helyi iskolába járóknak annyi a dolguk, hogy kitartóan jól tanuljanak. A felajánlás értelmében az elektromos gokartozásban azok vehetnek majd részt, akik év végéig a legtöbbet javítanak a félévi bizonyítványukon. A szervezők azokra is gondoltak, akik félévkor kitűnőek voltak és már nem tudnak javítani a teljesítményükön, ezenkívül pedig azok az iskolások is gokartozást nyerhetnek, akik nem annyira a bizonyítványukra, hanem inkább a verstudásukra büszkék.

A Solymári Római Katolikus Egyházközség által nyáron megrendezendő gokartozáson a négykerekűek teljesítménye szabályozható lesz, így minden gyerek megtalálhatja majd a számára legbiztonságosabb és legnagyobb örömet okozó sebességet. Az első három helyezett érmet fog kapni.

Mivel a gokartokba 125 centiméternél magasabbak, illetve 8 évnél idősebbek ülhetnek csak be, az ennél kisebb tanulók közül a jól teljesítők trambulinpark-belépőt nyerhetnek.

(HVG)

Címkék: , , , ,