Börtönbe akart menni a töki támadó, sniccerrel vágta meg a perbáli nő kezét

17:07 | 2020 01. 21.

Kategóriák: Al kiemelt, Kék hírek

Három órán belül elfogták a budaörsi rendőrök azt a férfit, aki egy tapétavágó kést szorított egy nő nyakához Tök település külterületén.

A rendőrségi közlemény szerint egy 21 éves perbáli nő január 16-án délután a helyközi autóbuszról szállt le Tök település előtt, majd gyalogolni kezdett a község irányába, amikor egy, szintén a buszról leszálló, ismeretlen férfi megragadta, földre teperte, majd egy sniccert szorított a nyakához. A nő próbált ellenállni, dulakodtak, miközben a támadó a „ne merj kiabálni” mondatot ismételgette. A dulakodás közben a nő kézfején vágott sérülést szenvedett, támadója pedig a következő pillanatban felállt, és magára hagyva áldozatát, elgyalogolt a település irányába.

A budaörsi járőrök ugyan hiányos személyleírást kaptak a férfiról, azon irhakabát volt, feltűnően erős dohányszag lengte körül, valamint a támadónál lévő szatyorban kiflik voltak. E csekélynek tűnő nyom és az, hogy a tettes és áldozata ugyanott szállt le a buszról, elegendő volt az azonosításhoz. A térfigyelő kamerák felvételei kiszúrták az irhakabátos, kiflikkel megrakott szatyrú férfit, így már, mint törzsvásárlójukat ismerték fel a közeli élelmiszerüzlet dolgozói.

A további adatgyűjtés a támadó nevére és tartózkodási helyére szűkítette a keresést, a budaörsi járőrök pedig 19 óra előtt egy munkásszállón elfogták a 27 éves orosházi H. Róbertet. Lakrészében megtalálták a bűncselekmény elkövetésekor viselt irhakabátot, és a támadáshoz használt sniccert. H. Róbert beismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, elmondása szerint biztonságosabbnak érezné magát a börtönben, ahol jobb sora is lenne a mostani sanyarú körülményeihez képest.

Az őrizetbe vett H. Róbert ellen felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya.

Címkék: , , , ,