Hamis rendszámmal, ittasan randalírozott az esztergomi férfi

20:26 | 2018 01. 04.

Kategóriák: Kék hírek

Luxemburgi rendszámmal, jogosulatlanul és ittas állapotban vezetett autót egy esztergomi férfi még szeptember végén. Az elkövető büntetőjogi felelősségéről az Esztergomi Járásbíróság dönt.

Az Esztergomi Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a 37 éves esztergomi férfival szemben, akit jármű önkényes elvételének bűntettével, egyedi azonosító jel meghamisításának bűntettével, illetve ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolnak.

A férfi egyik ismerőse külföldről behozott gépjárművek adásvételével foglalkozó kft. ügyvezetője volt, és a férfi többször segített neki azzal, hogy a személygépkocsikat a cég telephelyén kitakarította és lepolírozta. A megállapodás alapján azonban a férfi a járműveket nem vezethette.

A megbeszéltek ellenére a férfi 2017. szeptember 30-án, a délelőtti órákban a kft. tulajdonát képező egyik személygépkocsit elkötötte, mégpedig azért, hogy az egyik esztergomi sörözőben alkoholt igyon.

A férfi ezután a kocsival visszatért a cég telephelyére, ott egy luxemburgi honosságú rendszámot szerelt fel az autó hátuljára, majd ittasan Esztergom-Kertvárosba vezetett, ahol végül a rendőrök megállították, tájékoztatta a Kemma.hu-t dr. Reszl Ildikó főügyész.

(Kemma.hu nyomán Varkapu.info)

Címkék: , , , ,