Illegális hulladéklerakás: összehangolt akció Esztergomban

11:22 | 2021 05. 13.

Kategóriák: Kék hírek

Az esztergomi rendőrök társszervekkel szerveztek ellenőrzést az illegális hulladéklerakás felszámolása érdekében – írja a police.hu.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal munkatársainak részvételével szervezett összehangolt akciót a rendőrség az Esztergomi Rendőrkapitányság területén 2021. május 11-én.

Fotó: police.hu

A cél az az illegális hulladéklerakással, a gépjárműbontással és természet- illetve környezetkárosításokkal kapcsolatos tevékenységgel szembeni fellépés volt. Az egyenruhások a társszervek munkatársaival több helyszínre is kivonultak.

Az egynapos akció végeztével egy esetben indítottak eljárást a rendőrök hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt. Egy családi ház udvarán tártak fel jogsértő tevékenységet az egyenruhások. A területen nagy mennyiségű gumiabroncsot, tönkrement háztartási gépeket és egyéb hulladékokat találtak.

A természet-és környezetkárosítás elleni fellépés a rendőrség és az együttműködő szervezetek közös érdeke, és amint azt az egynapos akció tapasztalata is mutatta, ezen jogsértésekkel szemben közösen még hatékonyabban tudnak fellépni.

(police.hu)

Címkék: , , , , ,