Napok óta nem hallottak a piliscsabai néniről, vörösvári rendőr segített

13:56 | 2022 04. 20.

Kategóriák: Al kiemelt, Kék hírek

Csákánnyal feszítette fel a zárt ajtót az a pilisvörösvári rendőr, aki egy napok óta nem látott idős asszonyt mentett meg – írja a police.hu.

Aggódó gondozó hívta a rendőröket április 19-én délelőtt, miután egyedül élő, 77 éves, piliscsabai ápoltjával akkor már jó ideje nem tudta felvenni a kapcsolatot. Az előző napi ebédje érintetlenül hevert a zárt bejárati ajtó mellett, és telefonon is hiába kereste, a készülék kicsöngött, de senki nem vette fel.

A rendőr is hiába kiabált, csengetett, reakció nem érkezett, az ajtó zárva maradt. Félő volt, hogy baj történt, ezért a rendőr a garázson keresztül próbálta a lakrészt megközelíteni, ám a szuterén helyiség lépcsőjének tetején lévő zárt ajtó megállította. Hallotta az asszony kicsengő telefonját, kiabált, mire alig hallható hörgés érkezett válaszul. Késlekedésre nem volt idő, a rendőr a tárolóban talált csákánnyal felfeszítette az ajtót és belépett a lakrészbe.

Az időst a konyha padlóján, hason fekve találta, mozdulni, beszélni képtelen volt, csak nyöszörgött. A rendőr óvatosan átfordította, biztonságba helyezte. Betakargatta, megitatta és rábízta a gondozónőre, majd mentőt hívott. Míg vártak rájuk, gondoskodott arról, hogy az udvaron lévő három kuvasz ne állja majd útjukat: megetette és elzárta őket.

A mentők úgy ítélték meg, az asszony további ellátásra szorul, ezért kórházba vitték.

(police.hu)

 

Címkék: , , ,