Pilisjászfalun akarták megállítani, Dorogon karambolozott

13:45 | 2022 03. 29.

Kategóriák: Al kiemelt, Kék hírek

Jogosítvány nélkül, ittasan vezetett az a férfi, aki személyi sérüléses balesetet okozott hétfő este Dorogon – írja a police.hu.

A Budaörsi Rendőrkapitányság egyenruhása március 28-án este Pilisjászfalun akart megállítani egy személygépkocsit. A sofőr nem állt meg a rendőri jelzésre, nagy sebességgel továbbhajtott. Egészen Dorogig nyomta a gázt, ahol az Iskola út és a Köztársaság út kereszteződésébe a STOP táblát figyelmen kívül hagyva behajtott, és összeütközött egy szabályosan közlekedő autóval. A balesetben a részes járműben utazó férfi és nő, valamint az okozó gépkocsiban utazó nő is megsérült.

“A helyszínre kiérkező dorogi rendőrök megállapították, hogy az autót vezető 39 éves férfinak több oka is volt arra, hogy meneküljön a rendőrök elől. Kiderült, hogy nincs és soha nem is volt jogosítványa, a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pedig kimutatta, hogy szeszes italt fogyasztott, mielőtt a volán mögé ült” – tájékoztat a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság.

A sofőrrel szemben előállítását követően az ittas vezetés miatt büntető,- az engedély nélküli vezetés miatt pedig szabálysértési eljárás indult. A rendőrök a férfit őrizetbe vették, és gyorsított eljárásban bíróság elé állítják.

Címkék: , , , , ,