Talált bankkártyával költekezett Leányváron a piliscsévi férfi

06:39 | 2023 11. 21.

Kategóriák: Fő kiemelt, Kék hírek

Egy férfi elveszítette a pénztárcáját, de még előtte, útközben találkozott a későbbi elkövetővel. Pár óra múlva minden kiderült, a dorogi rendőrök kihallgatták a tettest – hívja fel a figyelmet az esetre a police.hu.

A rendőrség közleménye szerint a sértett egy csoportos kiránduláson vett részt. Nála volt a pénztárcája, benne okmányokkal és 80 ezer forinttal. Útközben elveszítette a tárcáját, de ezt akkor nem vette észre. Egy 43 éves piliscsévi férfi is éppen arra járt, aki szintén szerette a természetet.

A beszámoló szerint a sértett otthon szembesült azzal, hogy eltűnt a tárcája. Nem sokkal később egy üzenetet kapott, hogy a bankkártyájával egy leányvári üzletben vásároltak. A sértett odament, és ott találkozott azzal a 43 éves férfival, akivel pár órával azelőtt, a kirándulás során. A tettes ekkor bevallotta, hogy ő találta meg a tárcát, és hitegette a sértettet, hogy a kárt megtéríti. Az okmányait visszaadta, de a pénzt már elköltötte.

A sértett november 16-án tett feljelentést a Dorogi Rendőrkapitányságon. A nyomozók másnap kihallgatták a piliscsévi lakost, aki beismerte a bűncselekmény elkövetését. Lopás, valamint csalás miatt indult ellene eljárás.

Címkék: , , , , ,