Trélerrel vitette el a lopott autókat Esztergomban

13:37 | 2022 04. 12.

Kategóriák: Kék hírek

A lopás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki ugyanazon a napon két gépkocsit lopott úgy, hogy azokat fuvarossal szállíttatta el.

A vádirat szerint a férfi megbízott egy fuvarozót azzal, hogy két gépjárművet szállítson el az esztergomi fémhulladék telephelyére. Az elkövető mindkét gépjárműről azt állította a fuvarozónak, hogy azokat megvásárolta, azokkal jogszerűen rendelkezik.

Az elkövető 2021. március 16-án 18 óra 20 perc és 19.00 óra között előbb az esztergomi Verseghy Ferenc utcában, majd egy parkolóban lévő személygépkocsi ablakait egy kalapáccsal kitörte, mivel a járművek kulcsaival nem rendelkezett, és csak így tudta a fuvaros az autókat a darus tehergépkocsijára feltenni. A fuvaros a gépkocsikat az elkövető esztergomi fémhulladék átvevő telephelyére szállította.

Az egyik szürke színű, forgalomból kivont, 322.000,- Ft. értékű személygépkocsi működőképes volt, a lopással okozott kárt az elkövető megtérítette úgy, hogy a sértettnek 336.985,-Ft-ot utalt át az eljárás során. A másik piros színű személygépkocsi is működőképes volt, a lopással okozott 109.000,- Ft kárt is megtérítette a sértettnek az elkövető.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben közérdekű munka büntetést és pénzbüntetést szabjon ki.

(Hír TV)

Címkék: , , ,