Viharkárokhoz riasztották a tűzoltókat Pest megyében

09:01 | 2022 01. 31.

Kategóriák: Al kiemelt, Kék hírek

Vasárnap egész nap tartó viharos erejű szél tombolt Pest megyében. Több mint négyszáz káresetet számoltak fel a tűzoltók a megye területén.

“A hivatásos tűzoltók tizennyolc járművel, kilencven fővel, az önkormányzati tűzoltók nyolc járművel, harmincnégy fővel, huszonhét önkéntes tűzoltó egyesület összesen száznyolc fővel, valamint a Pest Megyei Kutató- Mentő Szolgálat kettő járművel, öt fővel végezték a kárfelszámolási munkálatokat” – írja a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

Háromszázhét esetben kidőlt fákat, leszakadt ágakat, tizenhat esetben épületkároknál, hetvenkilenc esetben pedig leszakadt villanyvezetékeket, lógó reklámtáblákat, kidőlt oszlopokat távolítottak el az egységek.

A pilisvörösvári önkéntes tűzoltókat is több esethez riasztották: a Pilisszántó felé vezető úton letört faág okozott fennakadást a közlekedésben, de a Rákóczi utcában egy több mint hat méteres kidőlt fát is el kellett távolítani az útról. 

A nap folyamán az áramellátásban is rövidebb-hosszabb ideig fennakadások voltak, a hiba elhárításán a szolgáltató szakemberi egész nap dolgoztak.

 

 

Címkék: , , , ,