A gondtalan életet eleveníti meg – Interjú Demeter Erikkel, a pilisvörösvári énekessel

17:00 | 2015 03. 09.

Kategóriák: Közélet

Legújabb klipjét mutatta be vasárnap este az Alapzaj zenekarból ismert pilisvörösvári zenész, Demeter Erik. A számról, a forgatási munkákról és a jövőbeli célokról a helyi énekessel a Varkapu.Info beszélgetett.

 Demeter Eriket már sokan ismerik a térségben, ugyanis együttesével, az Alapzajjal évek óta fergeteges bulikat csap a helyi sörözőkben, rendezvényeken. A főképp ismert slágereket játszó zenekar mellett Eriket önálló akusztikus fellépéseken is hallhatja a közönség. Az énekes januárban mutatta be az Új út című első saját számát, amit már több mint kétezren hallgattak meg a legismertebb videomegosztón. Most második, saját szerzésű dalát mutatja be a Varkapu.Info olvasóinak.
 
Varkapu.Info: Március 8-án mutattad be a közönségnek a legújabb, Semmi nem fáj című szerzeményedet. Mi ihlette a dal szövegét?
 
Demeter Erik: Próbáltunk egy vidámabb hangvételű szöveget írni azoknak, akiket megvisel, vagy túl tragikusan érint egy szakítás. Az élet megy tovább, meg kell próbálni jól érezni magunkat, és a jó dolgokra koncentrálni!
 
Varkapu.Info: Hogyan szoktál nekifogni egy dal megírásának?
 
Demeter Erik: Általában kialakul egy téma a fejünkben. Megírjuk a zenét, illetve a szöveget. Amikor kész a zene, akkor kezdünk el gondolkodni a klipen, helyszíneken, cselekményen. Ezt a számot apukámmal közösen írtuk, a továbbiakban elkészülő számok esetében szintén együtt fogunk dolgozni, illetve más közreműködők is a segítségemre vannak.
 
 
Varkapu.Info: A videoklipben az ismerős tájak mellett biztosan megakad mindenki szeme egy gyönyörű fehér Jaguaron is. Milyen volt a forgatás?
 
Demeter Erik: A Jaguart a forgatásra kaptuk kölcsön. A különleges sportautóval és a klipben látható sassal, sziklákkal, felhőkkel a szabadságot, és egy gondtalan életet próbáltunk megeleveníteni. Több napig tartott a forgatás, több helyszínen, Pilisszántón, illetve Szentendrén. Nyolc-tíz ember segített, a zenében pedig két zenésztársam (Mohácsi Márk szólógitár, Hugyecsek Szilveszter billentyű). Jó hangulatban telt a forgatás, mindenki élvezte a munkát.
 
Varkapu.Info: Szólóban és az Alapzaj zenekarral is több fellépésed szokott lenni a környéken. Legközelebb hol hallhat téged/titeket a közönség?
 
Demeter Erik: Természetesen idén is hallhattok minket és engem is a megszokott helyeken, de néhány új helyszínen is. Rendezünk bulit a pilisvörösvári Művészetek Házában (május 16), később a Rotburgerben, Esztergomban, Balatonon, Szentendrén és még sok más helyen. 
 
Varkapu.Info: Mik a terveid a jövőre nézve? Várhatóak még saját számok?
 
Demeter Erik: Természetesen dolgozunk tovább az új számokon. Körülbelül másfél, két hónap múlva érkezik a következő, illetve nyáron egy külföldi helyszínen szeretnénk klipet forgatni, ami a nyári vidám hangulatot idézi!
 
Erik új száma, a Semmi nem fáj:
 

Ha tetszett a pilisvörösvári énekes dala, és szeretnétek első kézből értesülni a friss számokról, a koncerthelyszínekről, akkor kövessétek őt a Facebookon. ITT>>>

(Gribek Tímea – Varkapu.info, Képek: Demeter Erik Facebook oldala)

Kapcsolódó cikkek:
Alapzajos buli volt a Gildében (Képek)
Grátiszba kaptuk az Alapzajt – Igazi bulihangulat volt a Rotiban

 

 

Címkék: , , , , , ,