Az előfizetők egy részénél akadozik a kábeltévé és az internet szolgáltatás Kesztölc környékén

13:05 | 2017 11. 11.

Kategóriák: Közélet

Kesztölcön és a szomszédos falvakban is elérhetetlen az internet a Kalásznet előfizetői számára. A Magyar Telekom leányvállalata az ügyfélpanaszokra nem reagál. Minderről Kesztölc hivatalos honlapja számolt be a napokban.

“November 6., hétfő óta ismét tömegesen panaszkodnak arra, hogy a szolgáltatást nem lehet elérni. A hibabejelentőt kár felhívni is, mert azzal kezdik, hogy a Jurop volt területén hibaelhárítás folyik, és kérik a türelmünket. Aki vonalas telefonnal rendelkezik, már felhívni se tudja az ingyenes számukat mert süketek a vonalak” – olvasható a kesztolc.hu oldalon.

A kesztölci internethasználók ötöde Kalásznet előfizető, legalábbis ez derül ki a statisztikákból. Számukra kiszámíthatatlanná vált az internet, bosszúságot okoz a tv és a telefonszolgáltatás.

“Cikkünk kalandos körülmények között, mobil telefonon készült. A Facebookon végeláthatatlan a panaszos bejegyzések sora. Annavölgytől Kesztölcön keresztül Piliscsévig mindenkinél gond van. Ezekből a bejegyzésekből szemezgettünk pár, még nyomdafestéket tűrő darabot” – vezették fel az alábbi összeállítást Kesztölc honlapján.

“A Kalásznet ismét a topon! Egy hete küzdenek a net helyre állításával! A környék legjobb szolgáltatója! Aki nem vágyik a külvilág információ áradatára, annak csak ajánlani tudom. Van katolikus tévé is mindenki örömére. Nézetségben veri az RTL-t ☹”

” Mivan kalásznet? Mostmár mindennapos lesz hogy nincs internet?”

” Az jár a fejemben… NEM! Attól durran el az agyam, hogy szüleimnél 3.napja nincs kalásznet, nálunk hol van hol nincs, elég nyomorultul működik. Ezt is mobilnetről. Nagy gratuláció, jó az irány.”

” Kalásznet monnyon le!!!!!!!!!!!!”

“Kedves Kalasznet! Észak-Koreában megbízhatóbban lehet netezni-ezalatt mint itt Tát-Kertvárosban…. Ja, hozzátenném, hogy a poszt sem az Önök munkájának hála került fel ide, mivel két napja nincs annyi ideig stabil szolgáltatás, hogy ez sikerülhessen. “

Összefoglaló a korábbi problémákról

A Juropnet szolgálatását május 1-jén vette át a Magyar Telekom 100%-os tulajdonában álló Kalásznet. A Kesztölciek Facebook-csoportban az első komolyabb, minden kesztölci előfizetőt érintő probléma június 27-én jelentkezett. Ekkor sem TV, sem internet nem volt több órán keresztül. Június 28-29-én csak kimenő hívást tudtak indítani, és a bejelentők szerint őket nem lehetett elérni, mert a számuk nem volt kapcsolható. Ez azóta is probléma. Július 4-én több órán át szünetelt a szolgáltatás. A következő hetekben helyenként volt fennakadás. Július 24-én leállt minden. Az ügyfélszolgálati telefont 5-10 perc csengetés után veszik fel. Az internetes szolgáltatás hibáit több órás várakozás után kezelik. Augusztus 1-jén éjjel a kábeltévé szolgáltatásban előzetes figyelmeztetés nélkül új csatornakiosztást vezettek be. A kesztölci ügyfelek azt érzékelték, hogy eltűntek a TV csatornák és a net is akadozik. A tv újraprogramozás után kevesebb csatorna volt. Eltűnt a kesztölci képújság a tv-ről. Akiknél 100 Mbit/sec előfizetése van, egyre többször 50 Mbit/sec alatt mér a sebességteszt.”

A társaságot a cikk szerzője e-mailben kérdezte, hogy mi okozza a fennakadásokat, és mit tesznek a megoldás érdekében. Az ügyfélszolgálatnál telefonon azt mondták, hogy az e-mail megkeresésekre a szerződés (ÁSZF) szerint 30 napon belül válaszolnak. Olyan viszont egyáltalán nem érkezett.

Kesztölcön elérhető szolgáltatók listája azoknak akik váltani szeretnének:

Invitel https://www.invitel.hu/lakossagi/
UPC https://www.upc.hu/
LCCK http://www.lccknet.hu/
THome https://www.telekom.hu/lakossagi
vanNet http://www.vannet.hu/
Externet https://www.externet.hu/
Pick-Up http://www.pickup.hu/

(kesztolc.hu)

Címkék: , , , ,