Bölcsődék épülhetnek, bővülhetnek a térség településein

11:44 | 2019 07. 23.

Kategóriák: Fő kiemelt, Gyereksarok, Közélet

Ötvenhárom Pest megyei önkormányzat nyert el több mint 9,2 milliárd forint hazai fejlesztési forrást a települések bölcsődei ellátásának fejlesztésére, korszerűsítésére – nyilatkozta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-nek.

Azt mondta: a Pest megye fejlesztését szolgáló program pályázati bölcsődefejlesztési felhívására több mint kétszeres volt a jelentkezés, így a tárca az eredeti támogatási keretösszeget további 4,7 milliárd forinttal megemelte.

A bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatására még 2018-ban megjelent pályázati kiírás célja a kevés szolgáltatást kínáló és bölcsődei férőhelyhiánnyal küzdő Pest megyei településeken az önkormányzati tulajdonú bölcsődék, minibölcsődék és többcélú óvoda-bölcsődeként működő intézmények bölcsődei, minibölcsődei férőhelybővítése, felújítása volt. A konstrukció keretében felújítás esetén maximum 100 millió forint, új bölcsőde építése esetén pedig maximum 400 millió forint állami támogatásra lehetett pályázni – ismertette az államtitkár.

A térségben az alábbi települések részesülnek a támogatásban:

  • Pilisborosjenő: bölcsőde építési projekt, támogatás összege: 199 996 245,0 Ft
  • Pilisszentkereszt: két csoportos bölcsődeépítés – „Malmocskák bölcsőde”, támogatás összege: 223 525 215,0 Ft
  • Nagykovácsi: a Lenvirág Bölcsőde két csoportszobával történő bővítése, támogatás összege: 155 962 048,0 Ft
  • Páty: új bölcsőde építése a szolgáltatáshiány csökkentése érdekében, támogatás összege: 224 000 000,0 Ft

A Pest megye célzott fejlesztését szolgáló program keretében a múlt héten jelent meg bölcsődefejlesztésre egy újabb pályázati kiírás, amelyre a támogatási kérelmeket 2019. augusztus 27-én reggel 8 órától nyújthatják be a pályázók a www.allamkincstar.gov.hu oldalon – mondta Rákossy Balázs.

 

(MTI, pestmegye.hu nyomán Varkapu.info)

Címkék: , , , , ,