Élő műsorban is hallható volt a pilisvörösvári énekes – Interjú Demeter Erikkel

17:38 | 2016 05. 19.

Kategóriák: Közélet

Az év elején az Euróvíziós Dalfesztivál magyarországi selejtezőjén segítette Erik az egyik fellépő munkáját, eközben pedig folyamatosan érkeznek feldolgozásai, saját számai. 

 Természetesen a nyáron sem lesz megállás, hiszen több helyszínen is muzsikál majd a vörösvári énekes szólóban és együttesével is. 
 
Demeter Erik hónapról hónapra újabb és újabb meglepetéseket tartogat a rockzene kedvelőinek. Az Alapzaj zenekarral számos nyári estét felejthetetlenné tettek már, de a vörösvári énekes szóló koncerteken is hallatja hangját. A Varkapu.info olvasói már számos cikk során bepillantást nyerhettek az épp megjelenő számok és videoklipek háttérmunkálataiba, hiszen Erik mindig elárult nekünk pár érdekes adalékot a keletkezésükről.
 
Ezúttal legújabb számáról, a Dal című műsorban tett látogatásáról és az idei szezon terveiről faggattuk az énekest.
 
Varkapu.info: Április végén mutattad be legújabb Álarc nélkül című dalodat a közönségnek. Mit kell tudnunk a számról?
 
Demeter Erik: A dalszöveget Jaskó Péter barátommal alkottuk, míg a zenét én írtam. A különböző hangszereket magam játszottam fel, de a munkálatokban nagy segítségemre volt Malek Virág is, aki a vokált adta a dalhoz. A szöveggel azt az üzenetet szeretném átadni, hogy az álarc mögé bújt emberek, akik elzárkóznak a világtól, ne féljenek az új dolgok megismerésétől. Felül kell kerekednünk magunkon, folyamatosan nyitni kell az új felé, hiszen csak így juthatunk előre.
 
 
Varkapu.info: Az év elején az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi képviselőjét választhatta ki a közönség a Dal című műsorban, ahol az egyik induló, Benji munkáját segítetted. Milyen volt a közös munka? 
 
Demeter Erik: Nagyon nagy élmény volt egy kis részének lenni a Dal című műsornak. Benjivel egy gimnáziumba jártunk, de akkor még nem volt közös produkciónk. A managere felkérésére vállaltam el, hogy gitáron kísérem őt Kötéltánc című dalában. A próbákat nagyon élveztem. A színpadunknak látványos volt a megjelenése: egy parkot vetítettek ki kandelláberekkel, padokkal, járókelőkkel, lehulló levelekkel, és a ledfalon külömböző évszakokkal. Nem is gondolná az ember hogy mennyien dolgoznak egy ilyen produkción. Amikor elindul a fellépőt bemutató kisfilm és elveszik az élő képet, egy perc van átrendezni a színpadot és mindent felkészíteni a következő produkcióra. Nagyon profi csapat volt, a hangtól, fénytől kezdve az operatőrökig, díszletekig. Örülök, hogy részese lehettem én is, sok embert ismerhettem meg a műsor által.
 
Varkapu.info: Ha jól tudjuk, a műsort követően is folytattátok a közös munkát Benjivel…
 
Demeter Erik: Valóban, a selejtező után sem ért véget a közös munka, ugyanis áprilisban a SzerencseSzombat című műsorban mutatta be Benji New Day című dalát. Én a zenekart kiegészítve basszusgitároztam és vokáloztam. Nagy élmény volt számomra ez a fellépés is, hiszen ez a szám az egyik személyes kedvencem Benjitől. 
 
 
Varkapu.info: Koncerteken már játszod a saját számaidat is? Milyen visszajelzéseket kapsz?
 
Demeter Erik: A fellépéseken még nem játszom a saját számaimat, de már tervezzük, hogy beépítjük a repertoárba. Ettől függetlenül többségében pozitív visszajelzéseket kapok. A Facebook oldalamon egyre többen követnek, ami szintén örömmel tölt el. Azt szeretném elérni hogy minél több emberhez eljusson a zeném, ezért a következő dalokkal azon leszünk, hogy kicsit nagyobb közönséget célózzunk meg.
 
Varkapu.info: Ezek szerint készül már a következő nóta is? Gondolkoztatok már azon, hogy a feldolgozásokat, saját számokat összegyűjtitek és kiadjátok?
 
Demeter Erik: Nemsokára elkezdünk dolgozni az új dalon, de hogy milyen stílusú lesz, az még nem körvonalazódott teljesen. Mindenképpen szeretnék nemsokára lemezt is csinálni, amin kizárólag a saját dalaim lesznek. 
 
 
Varkapu.info: Hogyan készültök a zenekarral az idei szezonra? Hol hallhat/láthat Titeket a közönség?
 
Demeter Erik: Az Alapzajjal igyekszünk folyamatosan frissíteni a repertoárt, próbálunk minden koncerten újabb és újabb számokkal meglepni a közönséget. A zenekarral idén már volt néhány fellépésünk, amik szerintem igazán jól sikerültek. Akik lemaradtak volna, azok június 11-én, szombaton Pilisvörösváron, a Rotburgerben hallhatnak minket. Persze a nyáron több helyszínre is ellátogatunk: a hónap közepén Balatonra megyünk zenélni, de Szentendrén szólóban is fel fogok lépni. 
 
Varkapu.info: Köszönjük, sikeres szezont kívánunk nektek!
 
 

(Gribek Tímea – Varkapu.info)

Kapcsolódó cikkek:

Erik igazi pörgős nyári számáról itt tudhattok meg többet:
Görögországban forgatott Demeter Erik, pilisvörösvári énekes

Érdekel, hogyan is kezdett érdeklődni a vörösvári énekes a zene iránt?
Megjelent Erik 15 éve című száma

A Semmi nem fáj című nótájáról és annak videoklipjéről itt olvashatsz érdekességeket:
A gondtalan életet eleveníti meg – Interjú Demeter Erikkel, a pilisvörösvári énekessel

Címkék: , , , , , ,