Érkeznek a telepített sebességmérők a Pilisi-medencébe

16:55 | 2023 09. 23.

Kategóriák: Al kiemelt, Közélet

Hamarosan mintegy 12 TrafiBox települ a Pilisi-medencében, segítve a gyorshajtás elleni küzdelmet és növelve a közúti biztonságot – osztotta meg a hírt közösségi oldalán Fetter Ádám.

Pilisvörösvár polgármestere elmondta, a Pilisi KÖTET Egyesület megbeszélésén a résztvevő települések (Solymár, Pilisszentiván, Pilisszántó, Piliscsaba, Pilisborosjenő, Pilisjászfalu, Remeteszőlős, Tinnye, Nagykovácsi, Csobánka) polgármesterei mind egyetértettek abban, hogy a telepített sebességmérők a térségben is hatékonyak lehetnek a gyorshatás okozta balesetek megelőzésében.

“Pilisvörösváron a személyi sérüléssel járó baleseteken túl, szinte mindennapos eset, hogy kutyát vagy macskát gázolnak el a 10-esen. A védő pollerek és virágládák is többször rongálódtak. Hiába van érvényben 50-es korlátozás, ha sokan nem tartják be ezeket a szabályokat” – foglalja össze a helyzetet a polgármester.

Hogy pontosan mikor kezdik meg a TrafiBoxok kiépítését a térségben, még nem közölték, egy azonban biztos: 12 darab lesz belőlük Pilisvörösváron és a szomszédos településeken.

Címkék: , , , , , , , , , , , , , ,