Háromszázan vettek részt a vörösvári flashmobon (+VIDEÓ, KÉPEK)

18:10 | 2017 05. 24.

Kategóriák: Közélet

A vártnál is többen, mintegy háromszázan vettek részt a Tegyünk Együtt Vörösvárért Egyesület villámcsődületén szerda este 19 órakor. A helyiek, köztük sok gyerekes család, a flashmob során az IDE feliratot formálták meg a Báthory utcában, ezzel jelezve, hova szeretnék a sportcsarnokot.

A rendezvény azért jött létre, mert a TEVŐ tagjai és nagyon sok helyi lakos nem ért egyet azzal az elképzeléssel, hogy a helyi sportcsarnokot a Búcsú térre építsék meg. A korábbi tervek éppen a flashmob helyszínéül szolgáló Báthory utcát jelölték meg a városi uszoda és a csarnok helyszínéül. A Tegyünk Együtt Vörösvárért Egyesület úgy véli, ennél nincsen jobb helyszín Pilisvörösváron.

A Varkapu.info a rendezvényt végig élőben közvetítette Facebook oldalán az erős szélben:

„A város vezetésének valamiért problémája van ezzel a helyszínnel, és inkább a Búcsú térre szeretnék felépíteni a sportcsarnokot. Jelenleg a TAO-s pályázati terv elbírálása zajlik, és lehet, hogy ez az akció már késő, de szeretnénk, ha az uszoda és a sportcsarnok itt, a Báthory utcában épülne fel” – mondta el a helyszínen a Varkapu.info-nak Bakos László. A Tegyünk Együtt Vörösvárért Egyesület elnöke szerint a Búcsú térrel az egyik legnagyobb probléma, hogy nem logikus helyszín. „A Báthory utcai terület gyönyörű környezetben fekszik, ez egy szabad terület, óriási tér, ami rengeteg lehetőségeket rejt magában. A városban kevés a zöld terület, és a sportcsarnokkal ez a Búcsú téren is eltűnne” – tette hozzá Bakos László, az első pilisvörösvári flashmob egyik szervezője.
A rendezvényen a nagyjából 300 résztvevő az IDE feliratot alakította ki, majd az “IDE AKARJUK” és a “HAJRÁ VÖRÖSVÁR” rigmusokat kiabálták az erősen fújó szélben.
A rendezvényen megszólaltattuk Bruckner Katát, a TEVŐ egyik tagját is, aki az Oxigén Úszósulit is képviselte a rendezvényen. „Jelenleg a környékről 500 gyereket úsztatunk, és négy uszodát bérlünk. Hatalmas összeget költünk erre, amit egy helyi uszodának is fizethetnénk” – fogalmazott Bruckner Kata, aki nagyon sikeresnek ítélte a flashmobot. „Én annak is örültem volna, ha 150-en leszünk, de bőven 300 felett voltunk. Úgy gondolom, hogy a város vezetése, ha bölcs, akkor ezeknek az embereknek a véleményét meghallgatja. Tényleg ideális lenne ez a terület. Van hely parkolónak, jól megközelíthető, közel van a városközponthoz, ideális arra, hogy egy szabadidő központ létesüljön” – tette hozzá.
A helyszínen a Varkapu.info kérdésére többen is elmondták, hogy az egyik ok, amiért részt vettek a villámcsődületen, hogy a gyermekeiknek Budapestre kell utazniuk, ha úszni akarnak. Emellett természetesen a nagyjából 300 résztvevő a Búcsú téri helyszínt is kritizálta.
 
A szervezők azt ígérték, hogy amint pontos számot tudnak, elküldik nekünk, így cikkünket hamarosan frissíteni fogjuk. Ezen kívül a tervek szerint drónfelvételt is kapunk az IDE feliratról.
 
 
 
 
 
 
 
(Gribek Dániel – Varkapu.info)
Címkék: , , , , , , ,