Így alakul az augusztus 20-ai menetrend a MÁV-nál és a Volánbusznál

09:28 | 2022 08. 18.

Kategóriák: Fő kiemelt, Közélet

Augusztus 20-a szombatra esik, ezért idén nem érinti változás az ünnepi hétvégi vonatok közlekedési rendjét. Jelentősen megnövekedhet azonban az utasforgalom, főként Budapestre utazhatnak sokan az ünnepi rendezvényekre, a Szent Jobb körmenetre és az esti tűzijátékra. Érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket. A Volánbusz járatai augusztus 19-én pénteken és 20-án szombaton a munkaszüneti napra, 21-én vasárnap a hét első munkanapját megelőző munkaszüneti napra érvényes menetrend szerint közlekednek.

A várható jelentős utasforgalom miatt, és a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében érdemes a jegyváltáshoz igénybe venni az 5 százalékos kedvezményt nyújtó automatákat, vagy 10 százalékos kedvezménnyel az online jegyvásárlást a megújult Elvirán vagy a MÁV mobilalkalmazásban.

Nagyobb kapacitással a Nyugatiból

Az esti tűzijátékról hazautazók kényelmesebb eljutása érdekében a MÁV-START a vonatokat a lehetőségekhez képest több kocsival, két vagy három FLIRT motorvonat-egységgel és KISS emeletes motorvonatokkal indítja el. 

A tűzijáték után nagyobb kapacitással közlekednek a Nyugati pályaudvarról Esztergomba 22:15-kor és 23:15-kor induló S72-es vonatok (2088 és 2098). 

A Volánbusz nem áll meg az Auchannál

Az augusztus 20-ai ünnepi eseményekről  a Volánbusz autóbusz-járataival is hazautazhatnak a résztvevők. Az áruházak és bevásárlóközpontok augusztus 20-án zárva tartanak, ezért ebben az időszakban a 830-as autóbusz a solymári Auchanhoz nem tér be.

A további részletek a részletes menetrendről a Volánbusz honlapján olvashatók. 


(MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság)

Címkék: , , , , , ,