Így közlekednek a buszok és a vonatok az ünnep alatt

08:55 | 2023 03. 13.

Kategóriák: Fő kiemelt, Közélet

Március 15-én, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján változik a vonatok, buszok és a hévek közlekedési rendje – hívja fel a figyelmet a MÁV.

Vonatközlekedés

Szerdán ünnepi menetrend szerint közlekednek a vonatok. Előtte és utána munkanapi menetrend érvényes.    

A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményekkel. A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt március 14-én 10 órától 15-én éjfélig vehetik igénybe.

Vasúti jegyváltáshoz az utasok 5 százalékos kedvezménnyel használhatják az automatákat, és 10 százalékos kedvezménnyel vehetik igénybe az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban is.

Volánbusz

A Volánbusz járatai március 15-én, szerdán a munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint közlekednek. A nemzeti ünnep előtti és utáni napokon, március 14-én és 16-án a munkanapra, tanítási napra meghirdetett menetrend lesz érvényben. A solymári Auchan áruházhoz március 15-én a 830-as busz járatai nem térnek be. Egyes településeken a helyi járatok az általános közlekedési rendtől eltérően közlekedhetnek. A további részletek, az ünnepi rendezvények kapcsán várható forgalomkorlátozások folyamatosan frissülő listája a Volánbusz honlapján érhetők el.

MÁV-HÉV

Március 15-én a munkaszüneti napi menetrend, a nemzeti ünnep előtti és utáni napokon, március 14-én és 16-án a munkanapra, tanítási napra meghirdetett menetrend lesz érvényben minden HÉV-vonalon.  A menetrend itt tekinthető meg.

Címkék: , , , , ,