Menetrendváltozás a húsvéti ünnepek idején

13:23 | 2024 03. 28.

Kategóriák: Fő kiemelt, Közélet

húsvéti ünnepek és a tavaszi tanítási szünet idején változások várhatók a tömegközlekedésben.

MÁV-START

A vonatközlekedésben a következő változások lesznek:

  • március 28-án a pénteki napra,   
  • 29-én a szombati,
  • 30-án és 31-én az ünnepnapi,  
  • április 1-jén a vasárnapi,
  • 2-tól a már megszokott munkanapi menetrend szerint járnak a vonatok.

Az iskolai tavaszi szünet nem befolyásolja a személyszállító vonatok közlekedését.

 

Volánbusz 

Március 27-én, szerdán munkanapra és a hét utolsó tanítási napjára, 28-án, csütörtökön a hét utolsó tanítási szünetes munkanapjára, 29-én, nagypénteken munkaszüneti napra, 30-án, szombaton szabadnapra, 31-én, húsvét vasárnapján munkaszüneti napra, április 1-jén, húsvéthétfőn a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napra érvényes menetrend szerint indulnak a buszjáratok.

Április 2-án, kedden a hét első tanítási szünetes munkanapjára, 3-án és 4-én tanítási szünetes munkanapra, 5-én a hét utolsó tanítási szünetes munkanapjára vonatkozó közlekedési rend lesz érvényben. Április 6-án, szombaton szabadnapon, 7-én, vasárnap a hét első tanítási- és munkanapját megelőző munkaszüneti napon, 8-án, hétfőn pedig már a hét első tanítási- és munkanapján érvényes menetrend szerint közlekednek a járatok.

Az áruházak és bevásárlóközpontok 29-én (nagypénteken), 31-én (húsvétvasárnap) és április 1-jén (húsvéthétfőn) zárva tartanak, ezért az ezeket érintő járatok is az ünnepnapi menetrendjük szerint közlekednek. Ebben az időszakban a 830-as autóbusz a solymári Auchanhoz nem tér be.

Az ünnepi menetrenddel kapcsolatos teljes és részletes tájékoztatás az alábbi linken található. A közlekedési rend hirdetménye PDF-formátumban itt érhető el.

MÁV-HÉV

Nagypénteken és húsvéthétfőn változik a HÉV-ek közlekedése, a munkaszüneti napokon érvényes menetrend lesz érvényben valamennyi vonalon. 

A részletes menetrendek elérhetők a BKK és a HÉV honlapján.

 

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Címkék: , , , , , ,