Menetrendváltozás május elsején

16:40 | 2024 04. 30.

Kategóriák: Fő kiemelt, Közélet

Május elseje, bár egy napos, hét közepére eső ünnepnap, de várhatóan így is sokan kelnek útra a közösségi közlekedés járatain. A MÁV és a Volánbusz azt kéri, hogy indulás előtt tájékozódjanak az ünnepnapi közlekedési rendről.

Vasúti közlekedési rend

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes.

A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is változik:

Április 30-án, kedden munka- és tanítási napra, május 1-jén, szerdán munkaszüneti napra, május 2-án, csütörtökön ismét munka- és tanítási napra érvényes menetrend szerint indulnak a járatok.

Az áruházak és bevásárlóközpontok május 1-jén zárva tartanak, ezért az ezeket érintő járatok is az ünnepnapi menetrendjük szerint közlekednek. Ebben az időszakban a 830-as autóbusz a solymári Auchanhoz nem tér be. Egyes településeken a helyi járatok az általános közlekedési rendtől eltérően indulhatnak, illetve az ünnepnapi rendezvények idején egyes járatok terelve közlekednek.

Az ünnepi menetrenddel kapcsolatos részletes tájékoztatás az alábbi linken található.

MÁV-HÉV

Május elsején a munkaszüneti napi menetrend szerint járnak a HÉV-járatok, bizonyos vonalakon ritkábban. Kérik: ne utazzanak megszokásból, előre tájékozódjanak az indulási időkről. A részletes menetrendek elérhetők a BKK és a HÉV honlapján.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Címkék: , , ,