A nemzeti ünnep idején változik a vonatok és a buszok menetrendje

10:09 | 2024 03. 14.

Kategóriák: Fő kiemelt, Közélet

Március 15-i, nemzeti ünnep napján és a hosszú hétvégén jóval nagyobb utasforgalom várható, ezért a MÁV és a Volánbusz arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat, indulás előtt tájékozódjanak az ünnepnapi és hétvégi közlekedési rendről. Érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket, vagy használni az automatákat, az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban is.

A vonatközlekedésben a következő változások lesznek:

  • március 14-én a pénteki napra,
  • március 15-én a szombati napra,
  • március 16-án az ünnepnapi,
  • március 17-én a vasárnapi,
  • március 18-től a már megszokott munkanapi menetrend szerint járnak a vonatok.

A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is változik: 

Március 14-én, csütörtökön a hét utolsó munkanapjára és tanítási napjára, 15-én, pénteken munkaszüneti napra, 16-án, szombaton szabadnapra, 17-én vasárnap a hét első tanítási- és munkanapját megelőző munkaszüneti napra, 18-án pedig a hét első munkanapjára és tanítási napjára érvényes menetrend szerint indulnak az autóbuszjáratok.

Az áruházak és bevásárlóközpontok március 15-én zárva tartanak, ezért az ezeket érintő járatok is az ünnepnapi menetrendjük szerint közlekednek. Ebben az időszakban a 830-as autóbusz a solymári Auchanhoz nem tér be.

Az egyes települések közlekedését érintő változások az itt elérhető, folyamatosan frissülő linken olvashatók.

MÁV-HÉV:

Március 15-én  a HÉV-járatok a munkaszüneti napra érvényes menetrend szerint közlekednek. A részletes menetrendek elérhetők a HÉV honlapján.

(MÁV)

Címkék: , , , , ,