Pilisvörösvári Fidesz: Nem megragadni a kínálkozó lehetőséget több mint hiba

20:14 | 2017 06. 08.

Kategóriák: Közélet, Sport

A pilisvörösvári FIDESZ újabb közleményt jutatott el a Varkapu.info regionális portálhoz, amelyben Szirmayné Schirling Zsuzsa ezúttal a kormány által támogatott tanuszoda megépítését szorgalmazza.

A pilisvörösvári FIDESZ újabb közleményt jutatott el a Varkapu.info regionális portálhoz, amelyben Szirmayné Schirling Zsuzsa ezúttal a kormány által támogatott tanuszoda megépítését szorgalmazza.

 
 
 
 
 
Merjünk nagyot álmodni,
mert az viszi előre a világot és tegyünk meg mindent az álmok megvalósulásáért!
 
Álmodott –e vajon az a képviselőtestület, amely 2008 májusában elfogadta Pilisvörösvár város ma is érvényes integrált fejlesztési stratégiáját, amely tartalmazza a sportcsarnok és az uszoda megépítését ráadásul azon a területen, amelyet e célból vásárolt meg az önkormányzat 15 évvel ezelőtt.
 
Mitől lett 2008 óta rosszabb a helyzet mára, hogy a polgármester úr szerint anyagi eszközök híján megvalósíthatatlan álomnak tűnik az akkori elképzelés, amikor pedig a kormány átvállalta többek között Vörösvár adósságát is és minden eddiginél jobban támogatja a tömeg – és versenysportot?
 
Ebből következően, valamint a lakosok és iskolaigazgatók kívánságának figyelembe vételével a helyi FIDESZ, de elsősorban Hadházy képviselő úr erőfeszítéseinek eredményeképpen a jún. 2-i 1281/2017 számú kormányrendelet beemeli Vörösvárt azon járások sorába, ahol az uszodaprogram keretében állami beruházásban és működtetéssel tanuszoda épülhet a város által biztosított és állami tulajdonba adott területen 2018-as kezdéssel. Ezzel megoldódna évente 600 vörösvári és környékbeli iskolás gyerek Budapestre utaztatás nélküli úszásoktatása és hasznosulhatna a 15 éve parlagon heverő, jelenleg is rét –kaszáló besorolású földterület egy része, helyet adva a TAO keretében építendő sportcsarnoknak is.
 
Vörösvári polgárok ezrei kérik a városvezetést, hogy mondjon igent korábbi elképzelésére, amely súlyos önkormányzati ráfordítások nélkül most valóban karnyújtásnyira jutott a megvalósuláshoz. Kérjük továbbá a Kézilabda Sportkör vezetőségét, vonja vissza a szentendrei építéshatósághoz a Búcsú téren létesítendő sportcsarnokra vonatkozó engedélyezési kérelmét és kezdjen tárgyalásokat az önkormányzattal a Báthory utcai helyszínről. 
 
Talán nem haszontalan felhívni a figyelmet arra a tényre, hogy az országban, de a környező települések között is verseny folyik a pénzforrásokért. Solymár és Szentiván is nagyszabású sportfejlesztések előkészítésén dolgozik. Nem megragadni a kínálkozó lehetőséget több mint hiba, bűn, amely településünk lemaradásához vezetne, ami megbocsáthatatlan.
 
Szirmayné Schirling Zsuzsa
FIDESZ
 
Pilisvörösvár, 2017. jún. 3.

 


 

Címkék: , , , , , , , ,