Régóta várt fejlesztés: megépülhet az útőrházi gyalogátkelőhely

14:58 | 2021 09. 10.

Kategóriák: Al kiemelt, Közélet

A Magyar Közút Zrt. és Pilisvörösvár Önkormányzat együttműködésének köszönhetően valósulhat meg a gyalogátkelő a 10-es úton – áll a település honlapján.

“Az Önkormányzat november 15-ig rendelkezik érvényes engedélyes tervekkel az átkelőre, amit a tervek szerzői jogával együtt átruház a Magyar Közútra, aki vállalja az építési engedély meghosszabbítását, kiviteli tervek elkészíttetését, valamint a közvilágítás kivételével a Projekt saját forrásból való finanszírozását” – olvasható a városi weblapon.  A közleményből az is kiderül, hogy a közvilágítási tervek elkészítését, a közvilágítási munkarész és a jövőbeni üzemeltetés költségeit az Önkormányzat vállalja.

A kiviteli tervek elkészítésére és az építési engedély meghosszabbítására a Közút pályázata már le is zárult, a nyertes kivitelezőt kiválasztották.

„Köszönöm dr. Vitályos Eszter államtitkárasszonynak és Magyari Lászlónak, a Közút Pest megyei igazgatójának, hogy ezt a kérésünket is meghallgatták, támogatásukról biztosítottak és közbenjártak ennek a beruházásnak a megvalósulásában is. Bízunk benne, hogy a kivitelezés a jövő év első felében meg tud valósulni” – mondta videójában Fetter Ádám polgármester.

Címkék: , , , , ,