Robotvezérelt gyártás irányába indul egy pomázi cég

08:47 | 2022 11. 24.

Kategóriák: Közélet

A Biolab Diagnosztikai Laboratórium Zrt. 502,48 uniós támogatást nyert el októberben a Széchenyi Terv Plusz programban, amelynek segítségével elindul a robotvezérelt gyártás irányába.

A több mint egymilliárd forint összköltségű beruházásban gyártócsarnokot építenek, gépeket szereznek be és naperőművet telepítenk pomázi telephelyükön – írták.

Az egyszerhasználatos műanyag eszközök gyártási kapacitásának és hatékonyságának növelése érdekében robotizált Petri-csésze gyártó egységet és nagy teljesítményű automatizált csomagolót szereznek be.

Új ipari csarnokot építenek a szortírozó-csomagoló részlegnek, ezzel a raktári területet is növelik.

A projekt keretében megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására alkalmas helyiségeket is kialakítanak.

A Biolab Diagnosztikai Laboratórium Zrt. 1991-ben alakult a magyar mikrobiológiai piacon első, magántulajdonban lévő vállalkozásként. A vállalat fő profilja a mikrobiológiai táptalajok és mikrobiológiai műanyag eszközök gyártása és kereskedelme, megrendelőik pedig már több mint 500 féle termék közül választhatnak.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a 2020-as üzleti évben 24 dolgozót foglalkoztattak.

A cég éves nettó árbevétele 2020-ban 2,3 milliárd forint volt, 2021-ben 2,5 milliárd forint volt. Adózott eredménye 2020-ban 544 millió forint, 2021-ben 438 millió forint volt.

Címkék: ,