Solymár feltételekhez szabja az M0 északi szektorának építését

14:32 | 2017 06. 20.

Kategóriák: Közélet

Az M0 autóút északi szektorának építése érinti Solymár területét is a 11-es és a 10-es utak összekötése kapcsán. Solymárnak emiatt módosítania kell településrendezési eszközeit – áll az önkormányzat ezzel összefüggő határozatában. Minderre a solymaronline.hu hívta fel a figyelmet.

 
A település hírportálja szerint a képviselő-testület úgy döntött, hogy a települést érintő, várható jelentős forgalomnövekedés miatt, már a tervezői szerződéshez is csak feltételekkel járul hozzá.

 A feltételek a következők:

– temetői körforgalom megépítése
– Munkás–Anna–Kápolna és Anna–Kápolna–Kökörcsin utcák közötti kapaszkodósáv létesítése
– meglévő gyalogos-átkelőhelyek nyomógombos-jelzőlámpássá átépítése, Mátyás király u. – Várhegy u. elágazásnál lévő gyalogátkelőhely, Rózsika u. 2. sz. előtti gyalogátkelőhely (Anna kápolna), Tersztyánszky u. 46.sz. előtti gyalogátkelőhely (Sportpálya),Tersztyánszky u. 72. sz. előtti gyalogátkelőhely (Váczi M. u.)
– közlekedésfejlesztési beruházások (közvilágítás korszerűsítése az átmenő főútvonalakon a közintézmények és útkereszteződések mentén, térfigyelő kamerák bővítése, korszerűsítése)
– kerékpárutak építése (Külső Bécsi út, Akácfa utca,Vasút és Terstyánszky utcában a csapadékvíz elvezető rendszer átalakításával)
– Vasút utca páros számú oldalán járdaépítés
 
 
Címkék: , , , ,