Szavazásra fel! Tinnye és Pilisvörösvár is megszépülhet

08:34 | 2021 05. 11.

Kategóriák: Al kiemelt, Közélet

Ahogy azt április elején jeleztük, idén is országos pályázatot hirdetett a Let’s Colour Településszépítő Egyesület, melynek nyertesei kültéri és beltéri falfelületeket újíthatnak fel.

A falfelületek színesítésére az óvodák, iskolák, önkormányzatok és helyi közösségek május 7-ig jelentkezhettek. A pályázatok átnézését követően pedig elindult az online szavazás is.

Döntsd el Te, hogy mely települések nyerjenek!

Idén pilisvörösvári és tinnyei pályázatot is benyujtottak a versenybe. Nem ritka a helyi nevezés: a korábbi években többek között a nagykovácsi és a pomázi iskola, illetve a pilisborosjenői Mesevölgy óvoda falai is megújulhattak.

AZ IDEI NEVEZŐK:

Tinnyei Kossuth Lajos Általános Iskola tornaterme

“Falunk, Tinnye község egy igazi kis gyöngyszem a Zsámbéki medence és a Pilis találkozásánál, Pest és Komárom-Esztergom megye határán. Cca. 1800 lakosa nap, mint nap látja a Tinnyei Kossuth Lajos Általános Iskola épületét, mely a település központjában fekszik, a Szabadság tér 3. szám alatt. Az iskolaépület modern, vidám, gyermekbarát megjelenésű, ellenben a különálló tornateremmel, mely mintegy 10 évvel az iskola előtt épült és ennek megfelelő állapotban is van. Helyi érdekesség, hogy a községi szabadidőközpont nincs elválasztva az iskola sportudvarától, így a környék apraja-nagyja a szürke, leharcolt tornaterem árkádja alatt “bandázik” a jó idő beálltával. Szeretnénk a település ifjúsága számára élvezhetőbbé tenni a mindennapokat mind a testnevelés órák, mind a délutáni szabadidő eltöltése során, hiszen csodálatos dolog a szürke hétköznapokba egy kis színt vinni! A felújítás során számíthatunk az iskola Szülői Közössége, a fenntartó Tankerületi Központ és a tulajdonos Önkormányzat támogatására is.”

SZAVAZOK>>>>

A Tinnyei Kossuth Lajos Általános Iskola épülete

Pilisvörösvár, vasúti átjáró és környezete (TEVÖ)

“Egyesületünk (Tegyünk Együtt Vörösvárért Egyesület) legfőbb célja, hogy közösségi összefogással jobbá, szebbé tegyük városunkat, Pilisvörösvárt. 2016 decembere óta számos közösségépítő, kulturális rendezvényt szerveztünk, mellyel átvitt értelemben is próbáltuk színesíteni a városunk életét. Pilisvörösvár a Pilis szívében fekszik egy gyönyörű, inspiráló környezetben. Azonban életünket nagymértékben megnehezíti a kettészelő 10-es számú Fő út elviselhetetlen forgalma. A megújult vasúti közlekedés valamely mértékben enyhít ezen a problémán. Nagyon sokan utaznak Budapestre vonattal, a vasútállomás parkolója mindig tele van. A zöld környezet, a rendezett, takaros házak, épületek, utcaképek összképét igencsak csúfítja a vasúti aluljáró monoton szürkesége. Több tízezer ember utazik át városunkon naponta, ezért szeretnénk látványosabbá, színesebbé varázsolni városunkra jellemző színekkel és motívumokkal, hogy örömöt okozzunk nekik és maguknak is, akik itt élünk. Az aluljáró és környezete központi helyen található, a rendelkezésre álló falfelület mérete imponáló. Mind a helyszín, mind a cél tökéletessége reménnyel tölt el minket, bízunk projektünk sikerességében. A kivitelezésbe bevonnánk közösségünk apraját és nagyját, igazi örömünnep lenne ez számunkra.”

SZAVAZOK>>>>

Mi is az a Let’s Colour?

“A Let’s Colour projekt elsődleges célja: színt vinni az emberek életébe. Színessé szeretnénk varázsolni a közösségek által nap, mint nap használt tereket, legyen szó elhanyagolt városházáról, vidám gyerekzsivajtól hangos óvodáról, a falu orvosi rendelőjéről, vagy akár egy lehangoló látványt nyújtó betonkerítésről. A színek csodákra képesek, a megszínesített közösségi terek pedig új lendületet visznek az ott élők mindennapi életébe, inspirálnak és energiát adnak. Hiszünk a közösségi összefogásban, a közös tenniakarásban – és a színek erejében.

A Let’s Colour Magyarország 2011-ben vette fel először a harcot a szürkeséggel szemben. Látva az óriási érdeklődést és azt a megható és példaértékű összefogást, amelyet a pályázók bemutattak, úgy döntöttünk, nem elégedhetünk meg ennyivel. Így tehát a Let’s Colour Településszépítő Egyesület a Dulux-szal karöltve folytatta a közös munkát és évről évre ismét útjára indította a projektet.

2021-ben már tizedik alkalommal hirdettük meg a pályázatot a hazai közösségek számára. Ezúttal is mi adtuk a festéket és a profi látványt, a pályázók pedig biztosították a felületet és a közösséget, amely saját kétkezi munkájával élhetőbbé tette környezetét.”

 

Címkék: , , , , , , ,