Tánccal csalnak mosolyt az arcunkra a térségben (+VIDEÓK)

11:05 | 2021 06. 14.

Kategóriák: Fő kiemelt, Közélet

A Jerusalema örömtánc mozgalmát ma már nem is kell igazán bemutatni, hiszen az utóbbi hónapokban valószínűleg mindenki belefutott egy-egy környezetéhez kapcsolódó felvételhez a legnépszerűbb közösségi, és videómegosztó oldalakon.

A dél-afrikai Master KG és Nomcembo fülbemászó dalára kisebb nagyobb közösségek táncolnak, ezzel bizonyítva, hogy az élet legnehezebb időszakaiban is érdemes derüsen állni a dolgokhoz. Amellett, hogy nincs olyan ember, akinek ne húzódna mosoly az arcára a táncos videókat látva, kiváló közösségépítő erejéről is számot adnak azok, akik részt vesznek a felvételeken. 

A térségben is hódít a tánckihívás, így összegyűjtöttünk néhány videót, amiben helyiek adják át az összetartás üzenetét!

Kimaradt a cikkből a Ti közösségetek videója? Jelezd nekünk, és felkerül a listára!

Így táncolnak a pilisborosjenői tűzoltók a Kevély lábánál

Korábban már foglalkoztunk a Pilisborosjenő Weindorf Önkéntes Tűzoltó Egyesület felvételével, melyben egy egész kis történet kerekedik ki. A helyi lánglovagok riasztást kapnak, felszerelkezve kivonulnak a Kevélyhez, ahol “sérült turistát” mentenek, természetesen mindezt ügyes táncmozdulatokkal fűszerezve. A dallam fülbemászó és ragadós: végül nincs olyan önkéntes, akit ne mozgatna meg a zene. Nem csak a videó története megragadó, a légi felvételek és a füsteffektek is fokozzák a hangulatot. 

A gazdikereső kutyák sem maradhattak ki!

Remek koreográfiával készültek az Ürömi Menhely védőangyalai a kihívásra. A videóban szemügyre vehetjük az állatotthon területét, mely az utóbbi pár évben – hála az önkéntes kezeknek – rengeteget szépült, épült. Azzal, hogy a kutyusok is helyet kaptak a felvételen, jól látszik, hogy milyen összhangban vannak az ideiglenes befogadóikkal.

Az ürömi kutyások egyébként előre egyeztetett időpontokban szívesen várják azokat, akik örökbefogadnának, de önkéntes segítőkre is mindig szükség van. A hangulatos videó láttán egyértelmű, hogy egy összetartó közösséget építettek ki, melynek öröm lehet a részese lenni.

Pilisvörösvári védőnők ropják!

Június 13-án tartják a védőnök napját, mely alkalomból a Magyar Védőnök Szakmai Szövetsége és a Védőnőkért, új szülők- és újszülöttekért Alapítvány is csatlakozott a zenés kihíváshoz. Ezúttal több település dolgozói ropták a táncot, ezekből a felvételekből vágták össze a videót. Büszkék lehetünk a pilisvörösvári védőnökre, hiszen szolgálati helyükön ők is bemutatták a lépéseket.

Pilisszántó, ahol összefogott a település

Pilisszántó a térség egyik legszebb települése, ezt a videó tökéletesen bizonyítja. A lila szőnyegként elterülő facélia mezők, a Pilis csúcsos vonulata, a tó csillogó tükre – a jól eltalált vágóképek csodás hangulatot árasztanak. A tánckihívás videója akár imázsfilm is lehetne, hiszen a falu minden jelentős pontja visszaköszön benne. A templom mellett népviseletbe bújt gyerekek és felnőttek járják a táncot, de a tóparton sem maradhatott ki a mozgás. Hatalmas elismerés jár a polgármester asszonynak is, hogy kivette a részét ebben a közösségformáló programban. 

Sajnos a videó megosztása nem engedélyezett cikkünkben, de a település Facebook-oldalán megnézhetitek, érdemes. ITT>>>

 

(Varkapu.info)

 

 

 

Címkék: , , , , , ,