A térségi települések idén is pályázhatnak falfelületek megújítására

16:47 | 2022 04. 11.

Kategóriák: Al kiemelt, Közélet

Hétfőtől lehet pályázni a közösségi falfelületek kültéri és beltéri megújítására, a hazai iskolák, óvodák, kórházak, önkormányzatok és aktív közösségek május 13-ig jelentkezhetnek környezetük újjávarázsolására – tudatta a Let’s Colour Településszépítő Egyesület az MTI-vel. A korábbi években többek között a nagykovácsi és a pomázi iskola, illetve a pilisborosjenői Mesevölgy óvoda falai is megújulhattak. Idén is érdemes lesz pályázni a térségben!

Tizenegyedik alkalommal hirdetik meg idén a Let’s Colour Településszépítő Egyesület pályázatát, amely révén 800 négyzetméter kültéri vagy beltéri falfelület kifestésére elegendő színes falfestéket lehet nyerni. A pályázók idén is jelentős nyereményre számíthatnak – olvasható a közleményben.

Mint írják, az egyesület projektjében bármely közösség vagy társadalmi csoportosulás elindulhat, amely tevékeny részt akar vállalni környezetük megszépítésében. A szervezők a korábbi évekhez hasonlóan két kategóriában várják a jelentkezéseket, a tízezer fő alatti, valamint a tízezres lélekszámot meghaladó települések idén is külön csoportban versengenek.

2013-ban pilisborosjenői falfelület újult meg (Fotó: Let’s Colour)

A tájékoztatás szerint a pályázat nyerteseinek a szervezők a festéshez szükséges mennyiségű festék mellett a grafikai tervek elkészítését, a munka szakmai koordinálását, valamint a szakértői támogatást is biztosítják, az akciót pedig a közösségek önkénteseivel együtt valósítják meg. A nevezés feltétele, hogy a megújítani kívánt kültéri vagy beltéri falfelületet, amely az adott közösség életében központi szerepet tölt be, a pályázó biztosítsa.

A jelentkezés sorrendje nem számít az elbírálás során, a megadott határidőn belül bármikor el lehet küldeni a pályázatokat. Ezután két héten keresztül lehet szavazni a benyújtott pályázatokra május 16-tól egészen május 27-ig. Az itt leadott online szavazatok kategóriánkként 3-3 pályaművet juttathatnak a döntőbe.

Ezt követően egy szakmai zsűri a korábbi szavazatok számától függetlenül választja ki mindkét kategória nyertes pályázatát. A végső eredményhirdetésre május 30-án kerül sor. Azok a döntősök, akik nem nyerik meg a pályázatot, értékes vigaszdíjként 50-50 liter színes, Dulux falfestéket kapnak.

2019-ben a nydertes nagykovácsi iskolát festették ki (Fotó: Let’s Colour)

A Let’s Colour Településszépítő Egyesület 2011-es alapítása óta eddig több mint 25 ezer négyzetméternyi elszürkült és leromlott falfelületet tett színessé országszerte, csaknem 2500 önkéntes segítségével. A tavalyi felhívásra rekordmennyiségű, összesen 143 pályázat érkezett, amire a 2 hetes szavazási időszak alatt mintegy 73 ezer szavazatot adtak le.

A pályázat nyerteseinek legkésőbb augusztus 15-ig kell megvalósítaniuk a festéseket. A pályázatok május 7-ig tölthetők fel a www.letscolour.hu weboldalra – áll a közleményben.

(MTI)

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,