Transzformátor állomás Pilisszántón – Lakossági fórumot hirdettek

09:55 | 2017 01. 11.

Kategóriák: Közélet

Hetek óta központi téma Pilisszántó lakosságának körében a településre tervezett ELMŰ transzformátor állomásának létesítése. Az első információk megjelenése óta sokan tiltakoznak a beruházás ellen, miközben az önkormányzat szerint néhányan a fikciókat is tényként kezelnek. A január 20-ára meghirdetett lakossági fórum sok mindenre választ adhat.

Pilisszántó Község hivatalos Facebook oldalán még decemberben jelent meg egy felhívás, amiben a település vezetősége arra kérte a lakosokat, hogy az ELMŰ által tervezett trafóállomással kapcsolatos fórumig legyenek türelemmel. „Az Önkormányzat semmilyen megállapodást nem írt alá, és addig nem is fog”- olvasható a közleményben. A közössségi oldalon többek között arra is felhívták a figyelmet, hogy Pilisszántó Önkormányzata nem támogatja a 400 kV-os távvezeték létesítését, aminek ügyében a Miniszterelnökségnek már több levelet is írtak. „Tudta-e, hogy a Pilisszántóra tervezett transzformátor állomásnak és a jelenleg csak elvi nyomvonalként létező 400 kV-os távvezetéknek semmi köze egymáshoz, összekötésük csak fikció?”- olvasható a település hivatalos közösségi oldalán.
 
Eközben meghirdették a várva várt lakossági fórumot, amely 2017. január 20-án, pénteken, 17 órakor lesz az Általános Iskola aulájában (Pilisszántó, Petőfi Sándor utca 37.). Az érdeklődés minden bizonnyal jelentős lesz, hiszen a lakosok egy része tiltakozást is szervez a rendezvény idejére. „Tiltakozzunk a nyilvánosság kizárásával eldöntött transzformátorállomás ellen, ami 12 ezer négyzetméteren csúfítja el örökre a Pilis kapuját!”- áll a tiltakozó lakosok szerkesztőségünkhöz is eljuttatott felhívásában. Szerintük a transzformátorállomás ipartelepet vonz majd magával, a nagyfeszültségű légvezeték pedig mind az egészségre, mind pedig a környezetre káros, emellett az ingatlanokat is elértékteleníti.
 
A lakossági fórumon az ELMŰ szakemberei, a település vezetői és lakosai megbeszélhetik majd az ügy részleteit, a felmerült problémákat és félelmeket. A rendezvényen várhatóan a Varkapu.info szerkesztői is jelen lesznek, így a pontos részletekről beszámolunk majd olvasóinkat.
 
(Varkapu.info)
Címkék: , , , , ,