Új vonatok érkezhetnek a Budapest-Esztergom vasútvonalra

19:37 | 2018 02. 02.

Kategóriák: Fő kiemelt, Közélet

Az Európai Unió 125,5 millió eurót biztosít a kohéziós alapokból az Esztergomot Budapesttel összekötő vasútvonal korszerűsítésével és villamosenergia-ellátásával kapcsolatos munkákra – közölte az Európai Bizottság csütörtökön.

A tájékoztatás szerint a támogatás fedezi 12 új szerelvény üzembe helyezését is a járatok gyakoriságának növelése érdekében, valamint a jelzőrendszerek korszerűsítését a közlekedési biztonság javítása érdekében.

A munkák közé tartozik a vonalon lévő számos állomás korszerűsítése is a regionális buszjáratokkal való összeköttetés zökkenőmentesebbé tétele érdekében az utastájékoztató rendszerek javítása révén.

Csökkenhet a dugó és a légszennyezettség?

Corina Cretu, a kohéziós politikáért felelős uniós biztos elmondta, az uniós beruházások által a továbbiakban is igyekszik javítani a magyar polgárok életminőséget. A szóban forgó uniós társfinanszírozásban megvalósuló projekt kézzelfoghatóan járul majd hozzá a személygépkocsik torlódásának csökkentéséhez, a levegőtisztasághoz, valamint ahhoz, hogy tiszta, gyors és kényelmes közlekedési rendszer álljon az ingázó utasok rendelkezésére.

(MTI)

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , ,