Vörösvári Fidesz: Figyelmen kívül hagyják a népakaratot a sportcsarnok ügyében

08:21 | 2018 01. 16.

Kategóriák: Közélet

Újabb közleményt adott ki a pilisvörösvári Fidesz a Búcsú térre tervezett sportcsarnok ügyében, amelyben a keddre meghirdetett rendkívüli képviselőtestületi ülés kapcsán fogalmazzák meg véleményüket. Szirmayné Schirling Zsuzsa szerint a város vezetői egy nagyjából 5 millió forintos szakértői megvalósíthatósági tanulmányt akarnak megrendelni a két helyszín összehasonlítása érdekében. Az, hogy ez valóban így lesz-e, a 18 órakor kezdődő ülésen kiderül, a vörösvári Fidesz közleményét azonban változtatás nélkül közzétesszük.

Minden korábbi hírünk a Búcsú térre tervezett sportcsarnok ügyében >>>

Ismét a Búcsú térről

Ezúton tájékoztatjuk az érdeklődő vörösvári polgárokat, hogy a Búcsú térre tervezett sportcsarnok helyszínének megváltoztatása céljából 2020 aláírással megerősített petíció tárgyában január 16-ra összehívott rendkívüli képviselőtestületi ülésen olyan előterjesztés kerül megtárgyalásra és nagy valószínűséggel elfogadásra, mely szerint a népakaratot figyelmen kívül hagyva, szakértői megvalósíthatósági tanulmányt kell megrendelni mindkét helyszínre, 5 millió Ft-os keretet biztosítva erre a célra az önkormányzati költségvetésből.

Az aláírásgyűjtés kezdeményezői azonban pontosan a költségkímélési szempont miatt választották a tiltakozás petíció formájában történő benyújtását, és nem a kb. ennyibe kerülő népszavazást. A petíciót aláíró vörösvári polgárok nem azt kérték és kérik, hogy az önkormányzat által fizetett „független” szakértő döntse el a kérdést, hanem pontosan megjelölték kívánságukat, mely szerint a tervezett uszoda mellett épüljön fel a sportcsarnok. Minden egyéb csak mellébeszélés, a polgárok kiskorúvá degradálása, a felelősség kikerülése és áthárítása (5 millió Ft-ért szakértőre), rossz döntés következtében történő esetleges károkozás, pl. a környező ingatlanok értékcsökkenése, vízbetörés, az építkezés közben az ingatlanok állagában bekövetkező károk miatti kártérítési perek stb. tekintetében.

Óhatatlanul felmerül a kérdés: a képviselőtestület tagjai és a polgármester vajon kit képviselnek akkor, amikor az aktív szavazópolgárok majd felének kívánságát, a kollektív bölcsességet semmibe veszik, különösen annak fényében, hogy sem a kézilabda sportkör vezetője, sem pedig (egy tavaszi képviselőtestületi ülésen elhangzott kijelentése szerint) Pándi Gábor alpolgármester nem ragaszkodik a Búcsú téri helyszínhez.

Szirmayné Schirling Zsuzsa -FIDESZ
2018. január.14.

Címkék: , , , , ,