Hallható lesz a Live Stoop legújabb dala is – Interjú a Rock a Villa Körül fellépőivel II.

18:22 | 2012 06. 11.

Kategóriák: Kultúra

A Live Stoop zenekarral június 16-án a Rock a Villa Körül Fesztiválon találkozhatnak a bulizni vágyók, ahol a három fős rockbanda legújabb, még fel sem vett számát is hallani lehet. Milyen terveik vannak? Hogyan érezte magát Norbi az X-Faktorban? Interjúnkból ezt is megtudhatja!

A Live Stoop zenekarral június 16-án a Rock a Villa Körül Fesztiválon találkozhatnak a bulizni vágyók, ahol a három fős rockbanda legújabb, még fel sem vett számát is hallani lehet. Milyen terveik vannak? Hogyan érezte magát Norbi az X-Faktorban? Interjúnkból ezt is megtudhatja!

Varkapu.Info: Miért pont Live Stoop lett az együttes neve, és hogyan jött létre a zenekar?

Live Stoop: Azért hívnak így minket, mert amikor még nagyon-nagyon az elején voltunk ennek a zenekarosdinak, hirtelen kaptunk egy lehetőséget, hogy felléphetünk egy pesti klubban. Hirtelen kellett egy név, és egyeztetés közben telefonon gyorsan mondott valamit az akkori énekesünk, ami eszébe jutott, és jól hangzott. Úgyhogy ilyen tök spontán sikerült ez a dolog.

Varkapu.Info: Fennállásotok óta tagváltáson is átesett az együttes. Voltak holtpontok, amikor azt hittétek vége, nincs tovább?

Live Stoop: Kiesett egy énekes, és Norbi váltotta őt. Holtpontok, hogy nincs tovább, vége – ilyen sosem volt! Néha leeresztünk, ha nincs koncert és nincs inspiráció, de ez nem szokott sokáig tartani, és nagyon ritkán van. Elég elszántak vagyunk hála az égnek.

Varkapu.Info: Idén is lesz Rock a Villa körül, ahol Ti is fel fogtok lépni. Milyen élményekkel gazdagodtatok a tavalyi fesztiválon?

Live Stoop: Hmm…a tavalyi fesztivál… Ingyen volt a sör, volt két lány akik sehogy sem akarták beadni a derekukat sajnos. Ráadásul ikrek voltak. Ezen kívül Csóri Ábel szedett valamit, amire nem lehetett inni, és józanul nézte végig, ahogy mi koncert után eleresztjük magunkat. Maga a koncert szerintem jól sikerült, jól éreztük magunkat, jó volt a hangosítás, bár egy kicsit – sőt nem kicsit – kevesen voltak a közönség soraiban, de ettől függetlenül töretlen kedvvel nyomtuk végig.

Varkapu.Info: Eddig kifejezetten koncert zenekar voltatok, hatalmas bulikat csaptatok ismert számok játszásával, feldolgozásokkal. Nemrég megjelent első saját számotok is, amelyre már várt a közönség.

Live Stoop: Igen, valóban elkészült az első számunk. A munka nem áll meg, már összeraktuk a következőt is. Bár még nem sikerült felvennünk a dalt, a 16-i fesztiválon már hallhatja a közönség.

Varkapu.Info: Norbi, Te indultál az X-Faktor tehetségkutató műsorban, ahol bár a legjobb 12-be nem kerültél be, a vörösvári nézőknek azonban mindenképp nagy büszkeség volt egy helyi énekesért izgulni. Mit nyújtott neked az X-Faktor? Megérte jelentkezni?

Live Stoop: Az X-Faktorban sok szimpatikus énekessel ismerkedtem meg, igazábol így visszatekintve egy élmény volt. Persze ott voltak olyan részek, amik nem tetszettek, amikor egész napon keresztül csak ültünk, és nem tudtuk, hogy mire várunk. Aztán visszavittek a szállodába, ahol a koszt sem volt az igazi. Az első 12-nek biztos jobb kajákat adtak… Ettől függetlenül tetszett az egész, és jól esett, hogy miután leadták a műsort, még két napig megismertek az emberek az utcán. Nem indulnék el ezen többször, maximum egy másik tehetségkutatón, ahova vihetném magammal ezt a két hülyét is. Természetesen megérte jelentkezni, mert nagyon jófej embereket ismertem meg! Jó buli volt.

Varkapu.Info:  A fennállásotok óta éltetek már meg vicces vagy épp kínos eseteket fellépés vagy akár próba közben?

Live Stoop: Rengeteget. Kínos nem igazán volt, vicces viszont annál több. Egyszer volt olyan, hogy kidobtam a dobverőmet, és visszadobta valami részeg… úgy látszik, nem örült neki. Norbi a Dürerben már nem szomjasan nem talált bele az erősítőn lévö jack aljzatba vagy 5 percen keresztül, egy próbán pedig előrébb akartam húzni a dobszerkót a faltól szőnyegestől, és eldőlt véletlenül egy cintányér állvány,ami pont úgy dőlt, hogy eltalált egy hosszabbítót, amit kettévágott. Elment az áram…hát persze hogy egy hatalmas pincében voltunk ! :DD

Varkapu.Info: Lassan három éve már a banda megalakulásának. Mik a tervek a közel jövőre? Várható a környéken több koncert is, és esetleg még több saját szám?

Live Stoop: Miután leérettségizünk végre június 23-án (Norbinak ez már megvan, úgyhogy most nem szeretjük őt ezért), kegyetlenül beindulunk, sorról sorra koncertek és saját számok gyártása lesz a kitűzött cél, mindamellett, hogy folyamatosan fejlődjünk a hangszereinkkel is. Koncertek lesznek, 23-án a szóbelink utolsó napján játszunk Gyömrőn este 7 fele. Miután végeztünk ott, 10 órától koncertezünk Nagykátán Ganxta Zoliék előtt , így a nagy bankettozás hát… kimarad.

 

A Live Stoop június 16-án szombaton, 18 óra 30 perckor lép a színpadra a Rock a Villa körül fesztiválon!

A rendezvény részletes programja itt látható!

(Varkapu.Info – Gribek Tímea)

Kapcsolódó cikkek:
Félédes este a Média Kontrollal – Interjú a Rock a Villa Körül fellépőivel I.
Dübörgött a rock a Villa körül
 

Címkék: , , , , ,