Március 15.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 172. évfordulójának tiszteletére rendeznek megemlékezéseket a térség telpülésein 2020-ban. A Varkapu.info a hagyományokhoz híven, idén is összegyűjtötte a környék rendezvényeit.

Március 7-én az operatív törzs arra tett javaslatot a kormánynak, hogy függesszék fel a március 15-re tervezett rendezvények előkészítését a koronavírus miatt. Az ünnepi megemlékezéseket több térségi településen is lemondták!

Cikkünk folyamatosan frissül!

Perbál

Varga László polgármester mond beszédet a koszorúzást követően a Hősök terén, majd ünnepi műsorral várják az érdeklődőket a közösségi házban, ahol a Kis-forrás Német Nemzetiségi Általános Iskola 4. osztályos tanulói lépnek színpadra.
Részletes program>>>

Piliscsaba – ELMARAD

Megemlékezés és koszorúzás az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc 172. évfordulója alkalmából, mely során ünnepi beszédet mond Farkas András polgármester.
Részletes program>>>

Pilisszentiván – ELMARAD

Az ünnepi megemlékezést koszorúzással kezdik a fő téren fúvósok és lovashuszárok kiséretében, majd az iskola dísztermében P. Révay Gyöngyi polgármester ünnepi köszöntő beszédét hallhatják az érdeklődők. Az eseményen átadják a pilisszentivánért emlékérmeket, majd a Lévai Tímea-Poppre Ádám Duó forradalmi műsora következik. Bánhidi Dániel szavalatát követően az óvodások, majd Szilágyiné Deák Anita és Boros Sándor zenei műsora következik.
Részletes program>>>

Pilisvörösvár – ELMARAD

Március 15-én a hagyományokhoz híven a Hősök terén rendezik meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 172. évfordulójának tiszteletére tartandó eseményt, melyen a Német Nemzetiségi Általános Iskola diákjainak műsorával és Dr. Fetter Ádám polgármester ünnepi beszédével várják az érdeklődőket.
Részletes program>>>

Pomáz

Március 14-én, 18 órakor fáklyás felvonulás indul a művelődési háztól a városháza parkjában lévő kopjafáig, ahol toborzó tánccal és forró teával várják a résztvevőket. Március 15-én, 8:30-tól a református templomtól indul a felvonulás a Pomázi Önkéntes Tűzoltózenekar vezetésével a városházához. Itt ünnepség és koszorúzás várható.
Részletes program>>>

Solymár

A solymári művelődési házban Gaal-Hasulyó Bernadett, az önkorményzat közművelődési bizottságának elnőke mondd ünnepi beszédet, majd Lovász Irén népdalénekes és a Cédrus Táncegyüttes kapcsolódik be a programba. Az eseményen adják át a helyi kiválóságok díjait is.
Részletes program>>>