19 térfigyelő és 5 rendszámfelismerő kamerát helyeznek el Vörösváron

20:06 | 2019 08. 14.

Kategóriák: Önkormányzati Hírek

“Több hónapos előkészítés után a napokban a képviselő-testület határozott arról, hogy az ajánlatkérési eljárásban legkedvezőbb árajánlatot – bruttó 13.043.626 forint – adó B-Angel Kft.-t bízza meg a kivitelezéssel” – olvasható Pilisvörösvár hivatalos honlapján.

A szükséges jogi garanciákat is tartalmazó szerződést az önkormányzat augusztus 8-án megkötötte a vállalkozóval. A szerződés alapján összesen 24 kamerát szerelnek fel, ezen belül 19 térfigyelő kamera és 5 speciális rendszámfelismerő kamera (ez utóbbiak a város ki- és bevezető főútjainál, valamint a Sirály utcától Solymárra vezető földútnál).

“A kamerákat az ELMÜ-oszlopokra helyezik el, és a kamerák tápellátását is az ELMÜ fogja biztosítani, ezért a kivitelezés megkezdéséhez az ELMÜ engedélye is szükséges. Amennyiben néhány hónapon belül megtörténik az engedély kiadása, akkor még ebben az évben üzembe helyezhetik a kamerarendszert” – áll a közleményben

A térfigyelő kamerarendszert a közterület-felügyelet működteti majd, és a rendőrség is felhasználhatja a felvételeket a munkája során. Az adatvédelmi tisztviselő dolgozik a GDPR szabályozással kapcsolatos feladatokon, s ezzel kapcsolatban még önkormányzati rendeletalkotásra is szükség lesz.

“A térfigyelő kamerarendszer kiépítésével az önkormányzatnak az célja, hogy a személyek biztonsága és biztonságérzete, valamint a vagyonbiztonság és a közrend tovább növekedjen a városban. A kamerarendszer jó eszköze lesz a rendőrségnek is a bűnüldözés ellen folytatott harcban, s remélhetőleg a közterületi rongálások és a hulladékelhagyási esetek is visszaszorulnak majd ennek a technikai fejlesztésnek köszönhetően” – fejtik ki a város honlapján.

 

Címkék: ,